Afbeelding
Foto:

Versiering Nelis aan flarden
gestoken

Het was een enorme domper toen Jonathan Sas van Nelis' IJssalon zondag na Gastvrij Weesp bij de zaak kwam. De ballonnen, die zaterdagavond bij sluitingstijd de gevel nog sierden, lagen als een zielig hoopje op straat. Vernield. Nu hangen er aan de gevel van de winkel twee beveiligingscamera's en daarop is precies te zien hoe om twee uur die nacht een groepje jongeren langsloopt en de ballonnenversiering te lijf gaat. In 45 seconden zijn alle ballonnen waar ze bij kunnen lek geprikt. Weg gevelversiering.

De ballonnen hingen er als kleurrijke gevelversiering voor Weesp Gastvrij op zaterdag én voor de Vechtloop op zondag. "Juist omdat er twee dagen achter elkaar activiteiten in het centrum waren, hadden we de ballonnen laten ophangen", vertelt Sas. "Ik vind het 't ergst dat ze aan mijn spullen zitten en ik schrik vooral van de agressie waarmee de jongen iets wat niet van hem is vernielt."

Herkend

De afspraak om aangifte te doen is gemaakt en de politie heeft al aangegeven de beelden van de beveiligingscamera's te willen hebben. En de heren zijn ook herkend. Een van de jongens die erbij was, werd herkend door zijn eigen moeder. Zij zijn in de zaak langsgekomen. De jongen was één van de twee jongens die erbij stonden zaterdagnacht. Zijn moeder wil op de beelden zien of hij niet zelf ballonnen vernield heeft, wat inderdaad niet het geval blijkt. Wel is ze teleurgesteld dat haar zoon niet heeft geprobeerd zijn vriend tegen te houden. De jongen maakt zijn excuses en betuigt spijt dat dit door een van zijn vrienden gebeurd is. Minder begripvol is Sas voor degene die de ballonnen kapot prikte: "Hij vindt het niet zo nodig om zijn excuses aan te bieden. We wachten de aangifte af."