Afbeelding
Foto:

Maus eigenaar DSS Weesp

Maurice van Laere - zeg maar Maus, want zo kent iedereen hem - heeft per 1 juli DSS Achter de Grachten overgenomen. Hier kunnen bedrijven en particulieren terecht voor uiteenlopend kopieer- en printwerk. Onder veel meer.

Maus plaatste eind juni op Facebook een opvallend bericht. Er zou iets gaan veranderen, want per 1 juli werd hij officieel eigenaar van DSS Achter de Grachten Weesp. "En weet je wat ik zo leuk vind? Dat de meeste mensen helemaal niet het idee hadden dat er iets veranderd is. Die wisten niet beter dan dat ik al vanaf het begin eigenaar was."
Dat begin is 17 jaar geleden. Een lang verhaal kort: Willem Lok, eigenaar van Rex International (verkoop en verhuur van Xerox copiers en toebehoren), startte aan de Achtergracht DSS Achter de Grachten (of DSS Weesp) met Maus als eerste en enige werknemer.

Kriebelen

Maus was al die jaren een tevreden medewerker, maar vorig jaar begon het bij hem te kriebelen. Hij heeft wat nieuwe ideeën en wilde eigenlijk best de zaak overnemen. Begin dit jaar stapte hij op Willem af met de vraag of dat tot de mogelijkheden behoorde. Ja dus. "We zijn gaan praten en dat gesprek verliep zo soepel dat we er in een mum van tijd uit waren. En 1 juli was een mooie datum voor de overname, want toen was het exact 17 jaar geleden dat we zijn gestart."
DSS Achter de Grachten is voor Weespers een icoon en dat wil Maus zo houden. Hij ziet vooral potentie in de nieuwe bewoners van Weespersluis. "Iedereen die al in Weesp woont, weet wel waar ik zit en waarvoor je hier terecht kunt. De nieuwe bewoners weten dat niet, maar ook zij hebben kopieer- en printwerk nodig." Hij weet namelijk: "Iedereen zegt dat papier uit de gratie raakt, maar ik merk eerder het tegenovergestelde. Veel mensen hebben thuis een kopieerapparaat, maar dat levert nooit topkwaliteit. En als je eens wat wilt printen, is de toner op. Iedereen herkent dat."

Papierwerk en sportprijzen

Je kunt bij DSS Achter de Grachten kopieën laten maken of iets laten uitprinten, maar ook foto's laten afdrukken en of iets op een shirt laten printen. En, o ja, vergeet vooral de sportprijzen niet. "Die hou ik er zeker bij. We hebben een uitgebreide catalogus met allerlei mogelijkheden voor bekers, medailles en noem maar op."
Veel klanten zijn particulieren, maar Maus rekent ook veel bedrijven tot zijn clientèle. "Die hebben namelijk dezelfde wensen als particulieren. Elke order boven de 50 euro lever ik op factuur en desgewenst kom ik het bestand even ophalen, geen probleem."