Afbeelding
Foto: Pixabay

Lucht in de wachtlijsten voor kinderopvang

Kind & Co opent rond de zomer een nieuw kinderdagverblijf genaamd De Buuren aan de Hogeweyselaan. Er komt plek voor 30 kinderen van 0 tot en 4 jaar. Ook is Kind & Co gestart met de route om een nieuwe kinderopvang te bouwen in Weespersluis. Die zal plek bieden aan zes groepen voor maximaal 96 kinderen en gaat naar verwachting eind 2022 open.

Er komt hiermee lucht in de wachtlijsten voor kinderopvang. Het nieuwe kinderdagverblijf is voornamelijk bedoeld voor kinderen van wie de ouders in Weespersluis wonen, want hier is de nood het hoogst, aldus Kind & Co.

Brede School Weespersluis

Naast het nieuwe kinderdagverblijf opent Kind & Co op 8 maart een bso in Brede School Weespersluis. De bso is voor de leerlingen van de Nieuwe Jozefschool en Weesperrijk. Hier zal waarschijnlijk ook een peutergroep starten.

Koningskinderen

In 2022 worden er echt slagen gemaakt. Koningskinderen opent halverwege het jaar een nieuwe vestiging op Zorglandgoed Hoogerlust in Muiden, op de grens met Weesp. Hier wordt een kinderdagverblijf gebouwd met plek voor 132 kinderen. Daarmee wordt een oplossing geboden voor het nijpende tekort aan kinderopvang en buitenschoolse opvang in de nabijgelegen nieuwe woonkernen in Muiden en Weesp. Koningskinderen heeft vestigingen in onder andere Naarden, Bussum, Laren, Hilversum, Huizen en (binnenkort) Blaricum.
Naar verwachting zal ook KInd & Co eind volgend jaar een nieuwe locatie starten in Weespersluis, naast de school, en ook andere partijen oriƫnteren zich op een vestiging in Weesp of uitbreiding van zowel de reguliere kinderopvang (tot 4 jaar) als de buitenschoolse opvang (4-12 jaar).