Afbeelding
Foto: Lennard Wiljon Blok

SINNER voert gratis oogmeting uit in Weesp

SINNER heeft weer iets nieuws: Oogmeting op Locatie. Dit nieuwe onderdeel van het Weesper bedrijf is gebaseerd op de ervaringen die SINNER heeft opgebouwd als specialist in brillen. In dit geval gaat het om beeldschermbrillen. De oogmeting kan op iedere gewenste locatie uitgevoerd worden dankzij de mobiele oogmeting-unit. Maar speciaal voor de bedrijven uit Weesp kunnen de oogmetingen ook worden uitgevoerd in de showroom van het hoofdkantoor aan de Pampuslaan. Meld je hiervoor aan via info@oogmetingoplocatie.nl.

Onderzoek leert dat maar liefst 80 procent van werknemers kampt met vermoeide of branderige ogen en last heeft van slecht zicht en hoofdpijn-gerelateerde klachten. Dat is allemaal te wijten aan de vele uren die achter een beeldscherm worden doorgebracht. Het is dan ook niet voor niets dat oogzorg is opgenomen in de wetgeving. Volgens artikel 18 in de Arbeidsomstandighedenwet en Arbobesluit 5.11 moeten werknemers een oogonderzoek ondergaan voordat zij met beeldschermwerk beginnen of wanneer zij oogklachten ontwikkelen. Daarbij is een werkgever verplicht om te voorzien in een beeldschermbril wanneer een werknemer dagelijks langer dan 2 uur beeldschermwerk verricht.

4 uur per werkdag

Het gaat dan ook ergens over. Uit de nieuwste cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van TNO en het CBS blijkt dat we in 2019 gemiddeld ruim 4 uur per werkdag achter een beeldscherm zaten. Een half uur langer dan in 2005. Het aantal beeldscherm-bingewatchers neemt eveneens toe. Zat 5 jaar geleden nog 31 procent van de medewerkers 6 uur of langer achter een scherm, inmiddels is dat 39 procent. En hier komen de tijd die we besteden aan televisie en alle uren die we op het beeldscherm van onze smartphone kijken nog eens bij. Voordat je het weet zit je zomaar een uur of acht per dag of zelfs langer naar een beeldscherm te kijken.

Bewust

Steeds meer werkgevers zijn zich intussen bewust van de gevolgen van veel en intensief achter een beeldscherm werken. Het kan tot allerlei nare klachten leiden, zoals minder scherp zicht, hoofd- en/of nekpijn, vermoeidheid en verminderde nachtrust. En klachten leiden veelal tot verzuim.

Snelle oplossing

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, “Even alle medewerkers hun ogen laten meten”. SINNER biedt met Oogmeting op Locatie echter een snelle oplossing. Bedrijven uit Weesp kunnen op afspraak de ogen van alle werknemers om de hoek laten meten. Bij bedrijven buiten Weesp zet SINNER een speciale bus met units om een professionele oogmeting op locatie uit te voeren. Hierbij worden onze gediplomeerde opticiens en optometristen ingezet die werknemers voorzien van advies over de juiste afstemming van sterkte, glazen, monturen en wensen.

Oogonderzoek

“Door de toename van thuiswerken en de stijging in beeldschermtijd is het in 2021 nog belangrijker om werknemers een oogonderzoek te laten ondergaan. Juist nu er veel thuis wordt gewerkt en er weinig aan werkplek veranderd kan worden, is een beeldschermbril belangrijker dan ooit. Wij voelen als brillenspecialist de behoefte om mee te helpen aan een oplossing en dat doen we met een mobiele oogmeting-unit waarmee wij bedrijven ontzorgen en waardoor werknemers zo snel mogelijk worden voorzien van een beeldschermbril, om verdere schade te voorkomen”, laat Paul Bijvoet van SINNER weten.

Ontzorgen

Het voordeel van de mobiele testunit is helder: er gaat geen kostbare tijd verloren aan het bezoek aan een opticien. “Wij ontzorgen werkgevers in het gehele proces. Zo hebben we alle benodigde communicatie al uitgewerkt. Werknemers worden hierdoor volledig geïnformeerd. Via onze online planningstool kunnen oogmetingen worden ingepland. Tijdens de oogmetingen onderzoeken onze gediplomeerde opticiens en optometristen de ogen, scherpte van de ogen en kunnen zij direct een montuur aanmeten. Op maat gemaakte beeldschermbrillen worden binnen twee weken op de gewenste locatie afgeleverd.”

Meer informatie is te vinden op oogmetingoplocatie.nl.

Afbeelding