Iets veranderd

Het begint erop te lijken dat de IVW en de ondernemers die hebben meegewerkt aan de zogeheten Kansenkaart hun werk niet voor niets hebben gedaan. In een eerste bestuurlijke reactie geeft de gemeente er blijk van niet doof te zijn voor de wensen van ondernemers.
Dit kan gezien worden als een blijk van waardering voor het verzette werk. De IVW en 21 ondernemers hebben in de Kansenkaart aangegeven hoe zij denken dat de bedrijventerreinen in Weesp eruit moeten zien en ook wat hun idee is over de samenwerking met de gemeente. En dat zijn onderwerpen waar de gemeente wel wat mee kan, zo blijkt uit de eerste bestuurlijke reactie. Meer hierover vindt u op pagina 5.

Het zijn mooie handvatten voor een goede toekomst. Het lijkt erop dat de gemeente er serieus werk van wil maken om de samenwerking met de gemeente te borgen. Dit wil echter niet zeggen dat een aantal plannen om op bedrijventerreinen wonen toe te staan, wordt ingetrokken. Alles wat in gang is gezet, gaat wat het college betreft worden uitgevoerd.

Nu is er sinds vrijdag 12 maart wel iets essentieels veranderd binnen de politieke verhoudingen in Weesp. Oud-wethouder Maarten Miner gaat een eenmansfractie vormen. Dat kost GroenLinks één van de drie zetels en daardoor verliest de coalitie haar meerderheid in de raad. Miner heeft nu een sleutelpositie in de raad. Als je iets wilt bereiken dat het college niet wil, dan liggen daar nu kansen. Waarvan akte.

Hans Peijs,
hoofdredacteur B2B Magazine