Op 25 februari 2020 was de laatste gezellige IVW borrel in Aaltje. Na de lockdown was eind juni 2020 de laatste bijeenkomst: de ALV met bbq op de golfbaan. En daarna werd het stil met de bijeenkomsten.

Hoewel minder zichtbaar is de IVW onverminderd druk met het behartigen van de belangen van ondernemer bij de gemeente en overheid.

Omgevingsvisie Weesp 2050

Zo is de Omgevingsvisie Weesp 2050 momenteel actueel. Er is al herhaaldelijk over geschreven, maar dit document bepaalt de toekomst van Weesp voor de komende 30 jaar. Niet alleen voor bewoners, maar ook voor Weesper bedrijven.

Heeft u al gelezen wat Weesp voor u als ondernemer in petto heeft? Het omvangrijke document is te downloaden via onze pagina www.ivw-weesp.nl/weesp2050. Belangrijk voor u zijn de pagina’s 62 t/m 79. Als IVW hebben wij ons over de inhoud gebogen en hebben een zienswijze ontwikkeld die de gemeente binnenkort ontvangt. De gemeente zal zich over de argumenten moeten buigen en dit meenemen in een definitieve versie. De zienswijze vindt u ook op de genoemde pagina.

Wilt u niet alles lezen maar wel weten wat de belangrijkste punten zijn? Vanaf 19 maart is onze ‘explainer’ beschikbaar. Een video die kort vertelt over de belangrijkste uitgangspunten van de omgevingsvisie en de zienswijze van de IVW. Het is goed te vernemen dat u als ondernemer achter onze zienswijze staat. Zo creëren wij het draagvlak dat hard nodig is in antwoord op de visie van de gemeente. Bekijk dus vooral deze explainer en reageer!

Reageren op de omgevingsvisie en zienswijze kan t/m 22 maart 2021

Wij kunnen onze taken niet (blijven) uitvoeren zonder onze leden. In die hoedanigheid is lidmaatschap belangrijk voor alle ondernemers in Weesp. Want denkt u zich eens in dat de IVW er niet is. Hoe worden de belangen van de ondernemers dan behartigd?

Lidmaatschap is belangrijk

Ervaar zelf waar de IVW voor staat en word aspirant-lid. Het is een gratis lidmaatschap voor 6 maanden.

Kijk voor informatie op de website: www.ivw-weesp.nl.