Weesp 2050;
Laat uw stem horen!

Het is vandaag 12 maart en dus precies een jaar geleden dat de eerste persconferentie iedereen met de neus op feiten drukte. Het lijkt nog zo kort geleden maar inmiddels dus een jaar waarin Corona een onderdeel van ieders leven is geworden.

Volgende week zijn de verkiezingen en ook hier zijn de corona invloeden zichtbaar. De debatten op televisie en de online-campagnes zijn de belangrijkste kanalen om de kiezers te bereiken in plaats van partijen die het land in trekken. Ik ben geen opiniepeiler maar als ik alle prognoses bekijk behoudt de huidige coalitie ruim haar meerderheid en denk ik dat een vierde termijn Rutte een goede kans maakt. Weet niet of ik dit in een column moet schrijven maar ik heb zelf de stemwijzer nu een aantal keren ingevuld en krijg 50+ maar niet van de eerste plek af. Maar door het gerommel in deze partij en de in mijn ogen slechte optredens in diverse talkshows krijgen ze mijn stem echt niet. Dan toch maar stemmen voor ons sympathieke raadslid Hawre Rahimi op plaats 44 van de VVD, zou toch leuk zijn als hij in de kamer kwam. Ik ben er nog niet uit en zal het denk ik op de dag zelf beslissen (zoals elke 4 jaar).

Vanuit de IVW zijn we bezig met een aantal belangrijke zaken, zeker voor de ondernemers in Weesp. Zoals in mijn vorige column al gemeld ligt de omgevingsvisie 2050 nu ter inzage en hebben wij deze met het bestuur zorgvuldig doorgenomen. Met elkaar schrijven wij nu onze zienswijze die voor 24 maart ingediend moet zijn. Wij begrijpen dat u een 126 pagina’s dik document niet integraal gaat doornemen maar daar hebben we iets op gevonden. Meer daarover leest u in de bijgevoegde brief en op de website www.ivw-weesp.nl/weesp2050. Graag roepen we alle ondernemers op om onze zienswijze te steunen zodat we gezamenlijk onze stem laten horen richting de Gemeente.

Verder heb ik de ontwikkelingen in het college en de raad de afgelopen weken zitten volgen. Er gebeurde werkelijk van alles, een jaar voordat we bestuurlijk opgaan in Amsterdam. Was daar eerst de opgestapte wethouder Maarten Miner die is opgevolgd door Carin Ogier, kwam daarna het nieuws dat ook wethouder De Lange als Burgemeester van Landsmeer aan de slag gaat. Wij wensen beide veel succes in hun nieuwe functies!

Dat was het weer voor deze editie, blijf gezond en tot volgende maand!

Namens het IVW bestuur,

Reinier Mommaal,
voorzitter