Aan de Nijverheidslan zijn woningen gepland. Dit is zeer tegen de zin in van de IVW
Aan de Nijverheidslan zijn woningen gepland. Dit is zeer tegen de zin in van de IVW Foto:

IVW en gemeente zijn het niet eens over nieuwe bedrijfslocaties

Ondernemersvereniging IVW en wethouder Astrid Heijstee hebben een afwijkende visie over het moment dat gezocht moet worden naar een nieuwe locatie bij de A1 om nieuwe bedrijven te vestigen. Dit blijkt uit de aanloop naar de definitieve Omgevingsvisie Weesp 2050.

IVW ziet graag dat de gemeente op voorhand een duidelijke keuze maakt door een deel van het gebied rond de A1 als zogeheten zoeklocatie te bestempelen en de dubbele functie van dit gebied als ‘landschapspark' te heroverwegen. Wethouder Heijstee daarentegen wil pas gaan kijken naar het gebied rond de A1 als zoeklocatie als alle andere opties om meer bedrijvigheid te creëren spaak lopen.

Intensivering

Zij zei onlangs in WeesperNieuws Extra: "De transformatieplannen die er nu liggen gaan door, want dat staat in het coalitieakkoord. Vervolgens hebben we met het stationsgebied een nieuwe locatie aangewezen voor de ontwikkeling van bedrijven en we gaan kijken of bestaande bedrijventerreinen geïntensiveerd kunnen worden. Als dat allemaal niet leidt tot meer ruimte voor bedrijven, dan gaan we kijken naar een nieuw zoeklocatie voor bedrijven bij de A1.”

Grote zorgen

De IVW vindt dit te laat, want ze maakt zich grote zorgen over de mogelijkheden om nieuwe bedrijven te vestigen. Die zijn nodig om de groei van Weesp te kunnen bijbenen. De komende jaren komen er rond 9.000 nieuwe Weespers bij en als de economie op peil moet blijven, dan betekent dat dat er ruimte moet komen voor bedrijven. En hier zitten de IVW en de gemeente anders in.

De gemeente ziet mogelijkheden voor nieuwe bedrijven bij het station aan de Leeuwenveldseweg en verwacht ook het een en ander van intensivering van huidige bedrijventerreinen (onder andere door wat optopping wordt genoemd: etages erop).