Omgevingsvisie Weesp 2050

De afgelopen periode heeft de IVW zich op de voorgrond en de achtergrond beziggehouden met de Omgevingsvisie Weesp 2050. Aan de door de gemeente beschikbaar gestelde conceptvisie ging een lang traject vooraf, een traject waar de IVW intensief in heeft geparticipeerd. Afgelopen maand is als reactie op dit gemeentelijke ontwerpbesluit onze zienswijze bij de gemeente neergelegd. In onze explainer wordt in enkele minuten verteld over de belangrijkste uitgangspunten van de omgevingsvisie en de reacties hierop van de IVW. Bekijk het filmpje als u dat nog niet heeft gedaan www.ivw-weesp.nl/weesp2050.

Veel ondernemers hebben onze zienswijze nog eens (extra) onderstreept. Daarnaast hebben een groot aantal ondernemers een eigen zienswijze ingeleverd. Wij zijn verheugd dat er in zo’n grote getale is gereageerd. Het belang voor u als Weesper ondernemer is immers groot.

Mobiliteitsplan

Momenteel werkt de gemeente aan het opstellen van haar mobiliteitsplan. Een duurzaam plan waarin de langetermijnvisie van de gemeente op het gebied van verkeer en vervoer wordt beschreven met aandacht voor de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid voor verschillende soorten verkeer en vervoer in Weesp. Dit plan beschrijft ook de door de gemeente gewenste maatregelen op de industrieterreinen. De IVW participeert in dit mobiliteitsplan en brengt advies uit en maatregelen in ter bevordering van de (zakelijke) mobiliteit in Weesp. Heeft u ideeën hierover, schroom dan niet deze met onze te delen en stuur een mail naar info@ivw-weesp.nl.

Lidmaatschap is belangrijk

De IVW behartigt uw belangen als ondernemer bij de gemeente en overheid en werkt hiertoe samen met belangenverenigingen VNO-NCW en de Regionale Federatie van bedrijvenverenigingen. Wij kunnen onze taken niet (blijven) uitvoeren zonder onze leden. In die hoedanigheid is uw lidmaatschap belangrijk voor u en voor alle ondernemers in Weesp.

Ervaar zelf waar de IVW voor staat en wordt aspirant-lid. Het is een gratis lidmaatschap voor 6 maanden. Kijk voor informatie op de website: www.ivw-weesp.nl.