Afbeelding
Foto: Pixabay

Unieke Weesper Dinerbox

Rotary Amstel & Vecht is een nieuwe Rotary club, die momenteel wordt opgestart door een aantal oud-leden van de Rotaract club Gooi- & Vechtstreek. Zij werden ‘te oud’ voor deze jongerenorganisatie, maar wilden gezien hun prettige en succesvolle samenwerking wel samen verder. Het eerste project van deze nieuwe club is de Weesper Dinerbox, die zaterdag 29 mei wordt uitgegeven.

Leden van rotaryclubs zijn zakenmensen die hun kennis, ervaring en netwerk (ook) willen inzetten voor een betere wereld. Dat kunnen projecten in derdewereldlanden zijn, maar er is zeker ook oog voor de lokale samenleving. De nieuwe Rotary Amstel & Vecht stort zich nu in eerste instantie op een lokaal project. Vanwege het coronavirus en de maatregelen spelen hier nu immers ook genoeg problemen. Met de Weesper Dinerbox helpt de club twee branches: horeca en theater.

De clubleden hebben ervaring met het inzetten van de horeca om doelen te bereiken. Zo organiseerden ze met de Rotaract al een keer of zes een restauranttour, onder meer tijdens het kunstweekend Weespers aan de wand. Je zou kunnen zeggen dat de Weesper Dinerbox de coronavariant van de restauranttour is. Elwin de Jong van Rotary Amstel & Vecht: “Ook wij lopen bij het organiseren van activiteiten aan tegen de coronamaatregelen. Kijkend vanuit ‘wat kan er dan wel?’ besloten we de restauranttour te vertalen naar een coronaproof variant”.

De club zocht contact met Tong Ah, Passata, ‘t Weesperplein en Petit Clos: "Met Passata/La Base en ‘t Weesperplein hebben we al eerder samengewerkt voor de tour. Maar voor Minevitus, dat helaas failliet is gegaan, moesten we een andere oplossing hebben. Een lid van ons komt uit de Tong Ah-familie. Het leek ons heel leuk om dit restaurant erbij te betrekken. Iedereen kent Tong Ah en het restaurant heeft een goede naam, maar in combinatie met lokale projecten of evenementen hoor je ‘m weinig. Maar ook zij waren meteen enthousiast!”

Verrassingsdiner

Elke restaurant levert een gang voor een verrassingsdiner, waar mensen thuis van kunnen genieten. Bij alle gerechten zit een eenvoudige beschrijving, zodat men ze als een echte chef op kan dienen. Het hoofdgerecht dient thuis in een oven te worden verwarmd. Het menu kan worden aangevuld met een bij de gerechten passende wijn. De Jong: "Met onze Weesper Dinerbox, steunen mensen niet alleen de lokale horeca, ze helpen ook de City of Wesopa. Tien procent van elke box gaat naar het theater, het eventuele restbedrag leggen we bij vanuit de clubkas.”

Uitgifte op 29 mei

De dinerbox kan tot en met maandag 17 mei worden gereserveerd. De uitgifte is op zaterdag 29 mei. Het is ook mogelijk om de Dinerbox te laten bezorgen. De kosten hiervoor zijn 5 euro, er wordt alleen bezorgd in Weesp.