Taart

Langzaam maar zeker komen we uit de houdgreep van corona. De afgelopen weken werden beetje bij beetje versoepelingen aangekondigd en bij het ter perse gaan van deze editie gaat het nog steeds de goede kant op. Vaccineren is inderdaad het wondermiddel waar de wereld maandenlang op heeft gewacht.

Inmiddels gaan we richting zomer en iedereen is benieuwd wat die gaat brengen. Het antwoord is: het zal blijken, maar het wordt nog geen zomer die we kennen van 2019 en verder terug. Kijk maar naar de activiteiten die normaal op stapel staan. Door Weesp Gastvrij eind juni en de Weesper Kwart Triatlon is al een streep gehaald.

Pieter Kors, uitbater van café 't Helletje, heeft laten weten dat hij zijn Caribbean Food en Salsa Festival en het befaamde Concert aan de Steiger graag wil organiseren, maar alleen als het echt ene feest kan worden. Dat wordt dus duimen. En het Sluis-en-bruggenfeest, het Weesper feest der feesten? In elk geval is de vergunning aangevraagd dus het lijkt erop dat dat er gaat komen, maar in welke vorm weet nog niemand.
Maar is dat allemaal erg? Nee, natuurlijk niet. Al die festiviteiten zouden de kers op de taart zijn, maar alleen een taart is ook al mooi. Taart eet je namelijk als je wat te vieren hebt en daar snakt iedereen naar. Na al die maanden treurnis is alles wat de zomer mooier kleurt alleen maar meegenomen.

Hans Peijs,
hoofdredacteur