Afbeelding
Foto: Too Good To Go

Winkeliers Weesp gaan strijd aan tegen
voedselverspilling

Steeds meer ondernemers willen iets doen tegen voedselverspilling. Via de app Too Good To Go bieden ze hun ‘restjes’ voor een zacht prijsje aan. Ook in Weesp hebben winkeliers zich aangesloten. Bij bakkerij Cor Mühl, slijterij Overmars, Mr. Sushi, bakkerij 't Stoepje (op de dinsdagmarkt) en supermarkt Vomar kun je een Magic Box bestellen  

Het van origine Deense initiatief Too Good To Go heeft in Nederland binnen vier jaar al ruim 8,7 miljoen maaltijden van de prullenbak gered. “Het verminderen van voedselverspilling is een van de belangrijkste dingen die we kunnen doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan", meldt klimaatveranderingsexpert Chad Frischmann op de website van Too Good To Go. Aan die gedachte ontleent het bedrijf zijn bestaansrecht. Zoals ze zelf schrijven: ‘Het is onze missie om iedereen te inspireren en te motiveren om actie te ondernemen tegen voedselverspilling.’ Zo is de app Too Good To Go ontstaan.

Magic Box

Hoe werkt Too Good To Go? Je downloadt de app en kunt direct zien welke ondernemers in de omgeving meedoen aan het initiatief. Die ondernemers bieden een zogenaamde Magic Box aan, die ze vullen met alles dat die dag over is gebleven. Die Magic Box kun je in de app kopen voor ongeveer een derde van de normale prijs. Bij aankoop wordt een tijdstip vermeld waarop je de box kunt ophalen.
Voor ondernemers betekent dit dat ze minder van hun producten weg hoeven gooien. Het zijn daarom vaak levensmiddelen die op de datum zijn of raken die via Too Good To Go worden verkocht. De inhoud is daardoor elke keer anders en voor mensen die de doos ophalen een verrassing, vandaar de naam Magic Box.

Al bijna zesduizend ondernemers

Aan de app tegen voedselverspilling zijn op dit moment al 5494 ondernemers - restaurants, supermarkten, hotels, bakkerijen en winkels - verbonden. Ook in Weesp hebben winkeliers zich aangesloten.