Afbeelding
Foto: IVW

Actief en toekomstbestendig

Dit is mijn eerste column die ik mag schrijven als vicevoorzitter van de IVW. Reinier heeft na vijf jaar voorzitter te zijn geweest laten weten dat hij ruimte maakt voor een opvolger en om ook meer tijd aan zijn eigen onderneming(en) te kunnen besteden. Aangezien er nog geen opvolger is, zijn de taken van de voorzitter binnen het bestuur verdeeld. De zoektocht naar een nieuwe voorzitter is nog in volle gang. Kent u iemand, of bent u geïnteresseerd om deze rol op te pakken dan horen wij dat graag! 

Buiten de ALV in juli vorig was het tot kort geleden helaas onmogelijk om fysieke bijeenkomsten te organiseren. De aanstaande ALV op 14 september is het eerste moment waarop wij elkaar weer na lange tijd kunnen ontmoeten. Ook staan er voor de tweede helft van dit jaar nog een aantal leuke bijeenkomsten op de agenda. Wij hopen veel leden dan weer te ontmoeten. Bestuurlijk gezien hebben wij het afgelopen jaar niet stil gezeten. Zo zijn wij nauw betrokken bij de gesprekken over de toekomst van de bedrijventerreinen. De wensen van ondernemers zijn vertaald naar de Kansenkaart Bedrijventerreinen Weesp. Deze Kansenkaart is inmiddels uitgewerkt naar een samenwerkingsagenda welke koersbepalend is voor de gemeente en concrete acties bevat. Veel van deze zaken zijn inmiddels opgenomen in beleid of programma’s.  
Inzet van de IVW is en blijft om ruimte te vragen en te behouden voor ondernemen in Weesp. Transformatie van bedrijventerrein naar wonen mag alleen als er andere ruimte vrij komt om nieuwe bedrijvigheid te ontwikkelen. Verder vragen wij aandacht voor de veiligheid die bij functiemenging in gevaar dreigt te komen. Bakfietsen en schoolkinderen die zich tussen zwaar verkeer begeven is geen gewenste situatie.

De IVW werkt aan een goede samenwerking met de gemeente Amsterdam. Ook zijn wij al actief lid van de VNO-NCW West en het “Georganiseerd Bedrijfsleven Amsterdam”. De eerste inzichten die we daar opgedaan hebben zijn dat er door regionale samenwerking tussen gemeenten en provincies meer bereikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen met het energienet of openbaar vervoer/ logistiek.  
Er wordt binnen het bestuur nagedacht hoe we de vereniging actief en toekomstbestendig kunnen houden. Mocht u hier ideeën over hebben of hier een bijdrage aan willen leveren dan horen wij dat graag! Samen zetten wij de schouders eronder en gaan wij voor resultaat! Net zoals de Nederlandse deelnemers aan de Olympische Spelen. Nederland is trots op hun prestaties en hun recordaantal gewonnen medailles. Laten wij als Weesper ondernemers ook zo doelgericht en gedreven samenwerken aan een economisch krachtig Weesp.

Graag tot 14 september tijdens de Algemene ledenvergadering!

Afbeelding