Ontmoeten

Hèhè, eindelijk mochten we weer. De drukbezochte ledenvergadering plus aansluitende bijeenkomst voor alle ondernemers van Weesp op 14 september bij FC Weesp was het bewijs dat zo'n beetje iedereen snakt naar elkaar fysiek ontmoeten. Efficiënt hoor, dat digitale vergaderen en overleggen, maar gezellig is het natuurlijk niet en van netwerken is al helemaal geen sprake.

Inmiddels begint het besef door te dringen dat corona een ziekte is waarmee we moeten blijven dealen. Na anderhalf jaar onzekerheid én veel economische schade - hoeveel weet nog niemand, die balans moet nog worden opgemaakt - weten we dat de wereld waarschijnlijk voorgoed is veranderd. Net als na 9/11 is 3/15 (15 maart, maar dan op z'n Amerikaans) ook zo'n ingrijpende dag die ons land en de hele wereld blijvend heeft veranderd. Op 15 maart vorig jaar kondigde premier Rutte namelijk de eerste lockdown af en sindsdien is corona onder ons.

Hoe het bedrijfsleven hiermee omgaat, zal blijken. Maar dat er behoefte is aan ontmoeting is wel duidelijk. Wat dat betreft is het te hopen dat de ledenvergadering de opmaat is naar de volgende bijeenkomst, die in januari rond de verkiezing van de 'Weesper onderneming van het jaar' moet plaatsvinden. Laten we afspreken: tot ziens.

Hans Peijs,
hoofdredacteur B2B