Afbeelding
Foto:

IVW bedankt Reinier Mommaal

In 2015 werd Reinier Mommaal bestuurslid van de IVW en een jaar later was hij tot zijn eigen verbazing voorzitter. Dat heeft hij vijf jaar gedaan, waarbij hij samen met het bestuur bergen werk heeft verzet. De IVW nam op 14 september afscheid van hem.

Toen in dit blad Reinier Mommaal de vraag kreeg voorgelegd wat hij wilde bereiken toen hij aantrad als voorzitter van de IVW, antwoordde hij: “Ik wilde er vooral een levendiger vereniging van maken met wat meer entertainment. Dat heeft geresulteerd in het Ondernemerstheater en de verenigingsborrels. Ik denk dat we daarin zijn geslaagd.”
“Een ander idee was dat ik wilde verjongen. Zowel wat betreft het ledenbestand als het bestuur en ook dat is gelukt. We hebben inderdaad een groot aantal jonge leden en het huidige bestuur is een perfecte mix.”

GBA-overleg

Mooi, maar dit is niet het wapenfeit waarmee hij de IVW op de kaart heeft gehouden, om het zo maar te noemen. Er was namelijk best de mogelijkheid dat het Weesper bedrijfsleven na de fusie met Amsterdam amper nog zou meetellen. Maar Mommaal heeft er met zijn bestuur keihard aan gewerkt om dat te voorkomen. "We hebben ons georiënteerd welk gremium heel belangrijk is voor een goed contact met de Stopera en dat is het GBA-overleg, het Georganiseerde Bedrijfsleven Amsterdam. Daar zijn onder voorzitterschap van VNO-NCW de belangrijkste ondernemersverenigingen vertegenwoordigd en inmiddels zitten wij daar ook aan tafel. En nee, het is niet zo dat de IVW in dat veld een nietige speler is die niet meetelt. Wij vertegenwoordigen 175 ondernemers in Weesp en daarmee tel je serieus mee."

Wapenfeiten

Dit zijn de wapenfeiten waar hij graag aan wordt herinnerd en dat gebeurde dus ook door IVW-bestuurslid Ria Hagen en even later ook wethouder Economische Zaken Astrid Heijstee. Beiden roemden zijn vasthoudendheid. Verder heeft hij er zich de laatste jaren keihard voor gemaakt dat woningbouw aan de Nijverheidslaan er niet zal komen. En na de 'eerste ronde' gisteravond tijdens de vergadering van de commissie SOB is in elk geval duidelijk dat de raad eraan twijfelt of het bouwplan Weesperwerf met plek voor 115 woningen moet doorgaan. In elk geval niet op de wijze waarop het college van B en W het heeft gepresenteerd (zie elders in dit magazine).

   

Afbeelding