Lokaal verbonden blijven

Waar voorheen onze voormalig voorzitter Reinier Mommaal zijn licht scheen op de ontwikkelingen binnen ondernemend Weesp zal dit per heden door de verschillende bestuursleden worden gedaan. Deze keer aan mij de eer.

De afgelopen weken zijn er behoorlijk pittige dossiers de revue gepasseerd. Denk aan het plan ‘Weesperwerf’ dat mede dankzij de bemoeienis van Weesper ondernemers en de IVW terug moet naar de tekentafel. Transformatie van bedrijventerrein naar wonen kan in onze ogen alleen als er voldoende aandacht is voor de naastgelegen ondernemingen. Anders zadel je de ondernemers én de toekomstige bewoners met veel overlast op.

Recenter nog is onze zienswijze op de omgevingsvisie waarbij we de belangen van de Weesper ondernemers behartigen met als doel om het ondernemersklimaat in Weesp gezond te houden. Hoewel niet al onze inbreng tot het gewenste resultaat leidt, ben ik van mening dat we altijd winst behalen door onze stem te laten horen. Het is belangrijk. Nu, maar zeker ook straks, binnen de gemeente Amsterdam.
De primaire taak van een vereniging als de IVW is om bedrijven letterlijk en figuurlijk te verenigen. De afgelopen weken hebben we ons met het bestuur gebogen over de ‘visie’ van onze vereniging. Van de term ‘Visie’ krijg ik persoonlijk al gauw kippenvel op de rug, maar gekscherend of niet, het is belangrijk dat we met elkaar het doel voor ogen houden.

Wat doet de IVW en voor wie doen we dat? Ons huidige 7-koppige bestuur besteedt bijvoorbeeld veel tijd en energie aan gesprekken met de gemeente en het organiseren van netwerkborrels, maar heeft daarentegen weinig tijd vrijgemaakt voor het aantrekken van nieuwe leden, het communiceren naar en het rechtstreekse contact met de bestaande leden. Naast ‘Belangenbehartiging’ en ‘Organiseren’ komt er daarom het komende jaar ook meer aandacht voor ‘Verbinden’. Lid of geen lid? Je zult meer van ons horen.

Ben jij als ondernemer lokaal betrokken, wil je bijdragen aan een gezond ondernemersklimaat in Weesp en wil je eenmalig of met meer regelmaat sparren met ondernemers of het bestuur van de IVW? Neem dan contact met me op.