Salamitactiek

Aan de Nijverheidslaan komen waarschijnlijk 113 woningen. Ondernemers vinden het maar niets. Aan de Amstellandlaan en Flevolaan zijn kantoren omgebouwd tot woningen, terwijl het vrachtverkeer erlangs dendert. De bewoners zijn hierover verbaasd (?) en willen een veilige woonomgeving. Er staan nog minimaal drie kantoorgebouwen die verpauperen en waarvoor het een kwestie van tijd lijkt voordat ook daar woningen in komen.
Aan de Hogeweyselaan mag functiemenging plaatsvinden. Geen woningen of een supermarkt, maar verder kan alles op z'n merites worden beoordeeld. Een beetje meer groen op de bedrijventerreinen om te verblijven, moet kunnen. En er zijn plannen om op Industriepark Van Houten kantoren om te bouwen naar woningen.
Nee, dit is geen willekeurige optelsom van activiteiten op en rond de bedrijfsterreinen. Bij elk onderwerp gaat het erom dat er wéér een plakje minder bedrijvenplek komt. En als er nu veel alternatieven zouden zijn om nieuwe bedrijfsterreinen te ontwikkelen, maar die zijn er niet. Er was een alternatief aan de A1, de inmiddels vertrokken wethouder Astrid Heijstee was daar voorstander van, maar deze zoeklocatie is op aandringen van de gemeenteraad vervallen.

De gemeente past een salamitactiek toe en de IVW vindt dat ongewenst. Begrijpelijk. Het is raar dat de gemeenteraad in de nadagen van het bestaan van Weesp alleen oog lijkt te hebben voor de belangen van burgers en de ondernemers niet ziet staan.    

Hans Peijs,
hoofdredacteur B2B