Afbeelding

Vermaarde De Valk maakte koosjere margarine

Algemeen

Aan de Nijverheidslaan gebeurde jaren niet veel, maar de laatste tijd is sprake van een ware transformatie. Een van de grote verschillen moet de bouw van 115 woningen worden op het nu nog braakliggende terrein. De gemeenteraad heeft dat plan echter ‘on hold’ gezet omdat het laatste plan broddelwerk was. Of het bouwplan waar de ondernemers aan de Nijverheidslaan zwaar tegen zijn er alsnog komt, is nog ongewis. 

Een andere opvallende verandering is dat het voormalige garagebedrijf van A-Point nu kinderopvang Liefjes is. Of dat er blijft is de vraag, want de verleende vergunning is op basis van bezwaren van ondernemers weer ingetrokken (zie elders in dit magazine). Het derde verschil is het bedrijfsverzamelgebouw de Weesperpoort dat momenteel in aanbouw is. Hier komen 22 bedrijfsunits die allemaal zijn verkocht en waarin onder andere een opvallend groot aantal dienstverlenende bedrijven komt.

De Valk

De Weesperpoort komt op de plek waar margarinefabriek De Valk heeft gestaan. Dat was een illuster bedrijf met een al even illustere directeur. Vraag een willekeurige Joodse man of vrouw van boven de 65 jaar oud naar het margarinemerk Brogo en ..