Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

Een toekomstbestendige IVW

Het is belangrijk dat de IVW een actief en toekomstbestendige vereniging is en blijft. Gelukkig blijft ons ledenaantal redelijk stabiel en relatief hoog in vergelijking tot omliggende ondernemersverenigingen. Maar het kan beter en het moet beter, want er staat veel te gebeuren. De fusie met Amsterdam zal ook voor ondernemers gevolgen hebben. Denk aan zaken als duurzaamheid, mobiliteit en het ondernemersklimaat. Dit zijn speerpunten van de gemeente Amsterdam en als ondernemer krijg je daarmee te maken.

Onlangs heeft de gemeenteraad de Omgevingsvisie Weesp 2050 vastgesteld. We hebben er als bestuur ongelooflijk veel tijd aan besteed om de wensen en behoeften van ondernemers omtrent een toekomstbestendig industrieterrein mee te nemen en vast te leggen in de zienswijze. Momenteel wordt de omgevingsvisie door de gemeente Weesp verder uitgewerkt.

Uitvoeringsprotocol

Een visie is geen vast plan met een vast uitvoeringsprotocol. Daarom is het ook in de toekomst belangrijk een vinger aan de pols te houden bij de ontwikkeling van plannen voor de bedrijventerreinen door de gemeente. Zo heeft de gemeente Amsterdam wellicht een andere visie dan de gemeente Weesp. En er zijn ook partijen bij de industrieterreinen betrokken met een ander belang dan die van de ondernemer. Het is noodzaak dat al die belangen worden gehoord, maar dat er wordt gewerkt aan een uitvoeringsplan die de ondernemers recht doet. Interactie met onze leden is essentieel om te weten hoe u erover denkt, zodat wij uw belangen goed kunnen blijven behartigen. Wij zullen in 2022 dan ook meer dan voorheen in contact treden met onze leden.

Nieuwe ondernemingen

In de afgelopen jaren hebben veel nieuwe ondernemingen zich gevestigd in Weesp. Het moet gezegd, we kennen ze lang niet allemaal. Wij zullen in 2022 de focus leggen op de kennismaking met de nieuwe ondernemers. Misschien bent u wel zo’n ondernemer en wilt u de IVW leren kennen. Wees welkom en meld u aan als (aspirant-)lid. Dat kan via onze website: www.ivw-weesp.nl/lid-worden.