De nieuwe voorzitter van de Tafel van Weesp Mechteld Rumpin-Rijken (met bril).
De nieuwe voorzitter van de Tafel van Weesp Mechteld Rumpin-Rijken (met bril). Foto: Tafel van Weesp

Powervrouwen aan tafel

Na drie jaar bestuurslid te zijn geweest is Mechteld Rumpin-Rijken de nieuwe
voorzitter van vrouwennetwerk de Tafel van Weesp. “Ik heb veel energie om dit met
beide handen aan te grijpen. Het wordt geen nieuwe koers, maar ik zie wel veel nieuwe kansen en mogelijkheden.”

Eerst Vreneli Stadelmaier, toen Xandra Wentink en sinds deze zomer is Mechteld Rumpin-Rijken de voorzitter van de Tafel van Weesp. Mechteld werkt voor het onlineplatform Fygi. “Dat platform faciliteert zzp’ers in de recruitmentbranche. Ik werk voor de afdeling Learning en Development: ik help ondernemers opstarten met de juiste tools en kennis. Mijn expertise zit op het commerciële stuk, dus ik coach mensen bij het ondernemerschap, hoe ze zichzelf in de markt zetten en hoe ze alle ballen als zelfstandige hoog kunnen houden.”

Sinds vierenhalf jaar woont ze met haar man en twee zoons in Weesp. “En ik ben al vier jaar lid van de Tafel van Weesp. Toen ik in Weesp kwam wonen had ik de behoefte om met andere mensen in contact te komen dan alleen de mensen op het schoolplein. Die zijn heus ook aardig, maar zitten met hun jonge kinderen in precies hetzelfde schuitje als ik. Ik wilde graag een gevarieerde kennissenkring opbouwen.”

Ambitieus

Vrij snel daarna sluit Mechteld zich aan bij het bestuur van de Tafel van Weesp en afgelopen zomer heeft ze het voorzittersstokje van Xandra Wentink overgenomen. Mechteld legt uit wat de Tafel van Weesp is. “Dit is een ambitieus, maar ook gezellig, zakelijk netwerk voor vrouwen die wonen of werken in Weesp. Het is een netwerk om elkaar te inspireren, te helpen – zakelijk of privé – van elkaar te leren, maar ook om samen de gezelligheid op te zoeken. Eigenlijk is de Tafel van Weesp een netwerk dat inspirerende powervrouwen met elkaar verbindt.”

Gevarieerd gezelschap

De nieuwe voorzitter legt uit dat de 75 ondernemende vrouwen die inmiddels bij het netwerk zijn aangesloten een gevarieerd gezelschap zijn. "Jong, oud, geboren Weespers of juist nieuwe Weespers, alles zit ertussen. We hebben een keer per maand een Tafelavond - zo noemen we dat - bij restaurant Aaltje. Dan is er eerst een spreker, presentatie of workshop, daarna eten we met elkaar. Voor de presentaties en workshops benaderen we interne en externe sprekers. Met interne sprekers bedoel ik vrouwen die zijn aangesloten bij de Tafel. Als Tafeldame kun je onderwerpen en sprekers aandragen, we maken de Tafelavonden met z'n allen.”

Aanmelden mag

Mechteld meldt dat ondernemende vrouwen uit Weesp zich altijd bij de Tafel van Weesp mogen aanmelden. “Als je benieuwd bent wat we doen en het lijkt je leuk om aan te haken: wees welkom! We staan altijd open voor nieuwe ervaringen en inspiratie. We kijken wel altijd of een bepaalde beroepsfunctie niet oververtegenwoordigd is. Want we willen de samenstelling van de groep divers houden, zodat je elkaar kunt inspireren en niet altijd alleen met je eigen collega’s aan tafel zit. Tot nu toe gaat dat vrij organisch hoor.”