Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Vergunning kinderopvang aan Nijverheidslaan ingetrokken

De gemeente besloot op 24 september om de verleende vergunning aan kinderdagverblijf Liefjes aan de Nijverheidslaan tijdelijk in te trekken. Waarschijnlijk wordt 2 december bekend of dit definitief is. Liefjes kan daar wel tegen in beroep gaan.

De gemeente laat weten dat het bestemmingsplan een kinderopvang op deze locatie niet toestaat. “Volgens het stedenbouwkundig advies is een kinderopvang op die locatie niet gewenst. Dit komt omdat dit aan de aan- en afvoerroute ligt voor zwaar vrachtverkeer van een aantal bedrijven aan de Nijverheidslaan, met gevolgen voor geluid en fijnstof”, laat de gemeente weten. Waarschijnlijk wordt op 2 december bepaald over het definitieve lot van de opvang, waarna de kinderopvang nog in beroep kan gaan tegen de beslissing.

Geklungel

Kinderopvang Liefjes zit in het voormalige pand van A-Point Weesp aan de Nijverheidslaan. In oktober 2020 werd de aanvraag voor de omgevingsvergunning ingediend en werd gepubliceerd in het WeesperNieuws. Door geklungel van de gemeente werd de omgevingsvergunning echter niet binnen de termijn behandeld en is de vergunning inhoudelijk niet getoetst. Op 1 april dit jaar werd de vergunning daardoor van rechtswege verleend.

Elders wel

Als de gemeente zich zorgen maakt over de gezondheid en daarom besluit dat het kinderdagverblijf naar een andere locatie moet, is dat ook te begrijpen, geven de ouders aan. Wel wringt het dat er op andere bedrijventerreinen in Weesp wél locaties zijn voor kinderopvang. “Als er zorgen zijn om vrachtverkeer en fijnstoffen,dan is het misschien geen ideale locatie", zegt Fiamma Hoefs. “Maar zoek dan naar een andere locatie in Weesp waar Liefjes wel naartoe kan. En gedoog de huidige locatie tot er een nieuwe locatie is gevonden. Die medewerking mis ik wel heel erg vanuit de gemeente op dit moment. Zorg in ieder geval dat de kinderen naar de opvang kunnen blijven gaan.”