Mixen

Het intrekken van de vergunning van kinderopvang Liefjes aan de Nijverheidslaan (zie het artikel op pagina 4) is vervelend voor de ouders van de kinderen en ook voor de ondernemers achter Liefjes, maar is daarnaast ook pikant.
Een aantal ondernemers heeft bezwaar aangetekend tegen de verleende vergunning en krijgt daarin vooralsnog gelijk. De gemeente is voorlopig van mening dat de combinatie ouders/kinderen met vrachtverkeer niet gelukkig is, onder andere vanwege de uitstoot van schadelijke stoffen. Op 2 december volgt een definitief besluit (waar Liefjes dan tegen in beroep kan gaan), maar het is hoe dan ook een duidelijk signaal.
Dat is het bepaald ook met het oog op de plannen om aan de overkant woonwijk Weesperwerf met 115 woningen te bouwen. Ondernemers zijn daar tegen, met als belangrijkste argument dat je bedrijven en burgers als het even kan niet moet mengen. Zij zien zich ongetwijfeld in hun mening gesteund door wat er nu met Liefjes gebeurt. En we zagen het ook bij de vaststelling van de Omgevingsvisie Weesp 2050, waarbij ongeveer de helft van de bezwaarschriften afkomstig was van bewoners van appartementen aan de Amstellandlaan. De bewoners daar kunnen maar moeilijk leven met het (vracht)verkeer en vragen om maatregelen.
Wellicht kan de gemeenteraad hier een les uit leren richting Weesperwerf. Daarover moet nog een besluit vallen, maar er zijn nu meerdere signalen dat woningen aan de Nijverheidslaan een slecht idee is en waarmee je problemen over je afroept.

Hans Peijs,
hoofdredacteur B2B