Afbeelding
Foto:

Ondernemers van Weesp
verenigd binnen Amsterdam

Veel van wat de IVW voor u doet is niet erg zichtbaar. In deze column staan we stil bij de overleggen met de gemeente. Tot voor kort hadden we elke 6-8 weken overleg met Astrid Heijstee wat we nu gaan voortzetten met John Vos die de portefeuille EZ heeft overgenomen. Daarnaast kijken we bewust naar de gemeente Amsterdam. Zo hebben we gesproken met Hoofd Ondernemersklimaat Ellen Veul en Arjan Spit van EZ. Er zal uiteraard veel veranderen, maar er zijn veel zaken in Amsterdam goed geregeld, ook voor ondernemers. 

Arjan Spit is aangesteld als kwartiermaker om vanuit stadsdeel Oost de opbouw van een gebiedsteam voor Weesp te begeleiden. Weesp krijgt te maken met een team van drie gebiedsmakelaars. De gebiedsmakelaar is een eerste contactpersoon bij de gemeente en zorgt ervoor dat uw vragen op de juiste plek terecht komen

Hoe dat nu is geregeld voor bijvoorbeeld stadsdeel oud West kunt u bekijken op www.amsterdam.nl/oud-west-baarsjes. 

Los daarvan zouden wij als ondernemersvereniging een straatmanager kunnen aanstellen die wordt aangestuurd door de ondernemers in een bepaald gebied. Dat kan een winkelgebied zijn, maar ook een bedrijventerrein. Deze helpt bij de ontwikkeling van het gebied en ondersteunt ons als bedrijvenvereniging. Deze straatmanager houdt contact met de gemeente en geeft belangrijke informatie door. Uiteraard werkt deze voor alle ondernemers in een gebied en niet alleen voor de leden van de IVW. De loonkosten worden voor een groot deel vergoed door de Gemeente. De IVW onderzoekt de verschillende ontwikkelingen en mogelijkheden en houdt haar leden hiervan op de hoogte. 

Totdat er meer bekend is kunt u met de vragen terecht bij bedrijfsfunctionaris@weesp.nl. Hier zit een team van 4 medewerkers van economische zaken achter die er voor zorgen dat uw vraag bij de juiste persoon terecht komt. 

Voor subsidiemogelijkheden die na de fusie voor de Weesper ondernemers beschikbaar komen kunt u terecht op www.amsterdam.nl/subsidies/subsidies-onderwerp/subsidies-ondernemen.

Op www.amsterdam.nl/ondernemen vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.