Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Het mag, maar niet veel terrassen
erbij in de winter

Deze winter mogen de terrassen langer open, maar niet veel horecagelegenheden maken er gebruik van. Dat heeft onder andere te maken met de regels die de horeca na 17.00 uur aan banden leggen.

Vorig jaar werden de regels voor het winterterrasseizoen ook al verruimd, maar door de coronamaatregelen en lockdown konden cafés en restaurants daar toen weinig mee. Net als het voorgaande jaar worden de sluitingstijden verruimd, namelijk op zondag tot en met donderdag tussen 21.00 en 06.00 uur en op vrijdag en zaterdag tussen 22.00 en 06.00 uur. “Verder mogen de terrassen niet verder uitwaaieren en tot onevenredige hinder voor omwonenden leiden", meldt de gemeente.
Dat dit niet overal goed gaat, blijkt uit een brief die een inwoner van het centrum aan de gemeente heeft gestuurd. Zij of hij (de afzender is geanonimiseerd) maakt bezwaren tegen het terras van restaurant Minevitus.

Tegemoet komen

Hoe dan ook en welke maatregelen er nog komen vanwege corona, hoopt de gemeente ondernemers tegemoet te komen na een lange periode van misgelopen inkomsten. Daarnaast hopen zij ook dat het Weespers in de gelegenheid stelt elkaar veilig en buiten te blijven ontmoeten. “De huidige beperkingen, het feit dat ondernemers van eerdere verruimingen slechts beperkt gebruik hebben kunnen maken, de grote onzekerheid omtrent de komende maanden en het rampzalige jaar voor horecaondernemers rechtvaardigen dit besluit om nog een keer de tijdelijke verruiming van terrassen toe te staan.”

Beleidsregels

Het gaat om een tijdelijke maatregel. Daarnaast zijn er ook enkele regels aan verbonden. Zo mag er geen terrasverwarming worden gebruikt anders dan reeds vergunde of ingebouwde verwarming. Daarnaast kan handhaving worden ingezet op excessen en kan een tijdelijke terrasuitbreiding tussentijds nog individueel ingetrokken worden. De regels voor het vergunnen van de tijdelijke terrassen worden niet verruimd.