Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

Plan Weesperwerf in beslotenheid aan raad gepresenteerd

Weesperwerf C.V. heeft de verschillende fracties in de gemeenteraad in alle beslotenheid bijgepraat over de voortgang van het bouwplan met deze naam aan de Nijverheidslaan. Hierdoor is de behandeling in de raad van december verschoven naar februari. In elk geval VVD-woordvoerder Harwe Rahimi heeft hier bedenkingen bij, zo liet hij weten tijdens de recente SOB-vergadering.

Er zijn vergevorderde plannen om aan de Nijverheidslaan 115 woningen te bouwen (op de foto gaat het om het braakliggende terrein rechts), maar volgens de commissie SOB zitten er nog te veel haken en ogen aan het voorstel van het college van B en W om er een klap op te geven. Dat heet: het huiswerk moet worden overgemaakt.

Agenda

Het onderwerp stond nu opnieuw op de agenda voor de gemeenteraad op 16 december, maar Weesperwerf C.V. heeft met succes gevraagd om dit te verschuiven naar de eerstvolgende vergadering. Dat zal dan gaan om de vergadering in februari, wat de op een na allerlaatste vergadering is van de gemeenteraad van Weesp.
In een brief van Weesperwerf C.V. staat onder meer: "Naar aanleiding van de beantwoording heeft Weesperwerf het initiatief genomen de fracties te benaderen om een verdere toelichting te geven op het project en de gestelde vragen en opmerkingen. Om aan de gesprekken met de fracties voldoende aandacht te kunnen geven heeft Weesperwerf meer tijd nodig. Dit brengt ons tot het verzoek om behandeling in de gemeenteraad van 16 december 2021 op te schorten. Wij streven ernaar om het bestemmingsplan Weesperwerf te agenderen voor de eerstvolgende raadsvergadering in 2022."
Weesperwerf laat verder weten dat de commissieleden de zogenoemde anterieure overeenkomst die er is over Weesperwerf mogen inzien. Maar krijgen doen ze hem niet. "De anterieure overeenkomst wordt derhalve niet verstrekt, maar ter inzage gelegd", laat de projectontwikkelaar weten.