Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Speeltuin Don Bosco zoekt sponsors voor bestendige toekomst

Speeltuin Don Bosco aan de 's-Gravelandseweg heeft vergaande plannen om de speeltuin uit te breiden met een speelplek voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Daarmee is de speeltuin toekomstbestendig en daar streeft het bestuur naar. Met de uitbreidingsplannen kunnen ondernemers uit Weesp een handje helpen door een sponsorpakket af te nemen. Er zijn vier pakketten: van 250, 500, 1000 en 3500 euro.

Speeltuin Don Bosco is de mooiste speeltuin in Weesp, misschien zelfs wel van de hele regio. De speeltuin aan de 's-Gravelandseweg (naast de hockeyvelden) is onder veel generaties in Weesp een begrip en dat wil het bestuur vooral zo houden.
Dit jaar is er het nodige veranderd, ten goede, welteverstaan. Allereerst 'won' Don Bosco het nieuwe fenomeen Weesp Begroot. Weesp Begroot is een soort prijsvraag voor nieuwe verbindende ideeën binnen de gemeenschap en het plan van de speeltuinorganisatie om een klim- en klauterpark aan te leggen voor de wat oudere jeugd werd door de inwoners van Weesp (zij mochten stemmen) als beste beoordeeld. Het is de bedoeling dat snel wordt begonnen met de aanleg, waardoor het park in de zomer gereed is. Deel 2 van de uitbreiding moet plaatsvinden op de voormalige verharde handbalvelden van handbalvereniging We HaVe, maar dat heeft wat meer voeten in de aarde.

Pakketten

Hoe dan ook doet de speeltuin een beroep op het bedrijfsleven om de speeltuin financieel te steunen. Daarvoor zijn vier pakketten samengesteld. Voor 250 euro krijg je een vermelding met logo in de nieuwsbrief en mag je met vijf kinderen komen naar de opening van het nieuwe seizoen. Voor 250 euro meer mag je met 10 kinderen komen en word je logo ook vermeld op de website van de vereniging. Voor duizend euro krijg je hetzelfde pakket, mag je met 15 kinderen komen naar de opening en dan wordt het logo ook zichtbaar in de speeltuin. En voor 3.500 euro mag je 30 kinderen meenemen naar de opening en wordt een speeltoestel vernoemd naar de sponsor, inclusief een naamplaatje.
.