Jaco ter Beek
Jaco ter Beek Foto:

Eind december is altijd zo’n moment van reflectie. Wat heeft het afgelopen jaar ons gebracht? Als eerste schiet corona door het hoofd, waarbij eenieder zowel zakelijk als privé de nodige aanpassingen heeft moeten doen. Buiten dat, wat heeft afgelopen jaar ons nog meer gebracht?

De gemeente Weesp heeft hard gewerkt om nog zo veel mogelijk zaken af te ronden om ze goed over te kunnen dragen aan de gemeente Amsterdam. Denk hier bijvoorbeeld aan de Omgevingsvisie 2050. De overleggen met de gemeente en de stakeholders in de aanloop hiernaartoe met de kansenkaart waren goed. De uiteindelijke doorvertaling naar de omgevingsvisie is door het ambtelijk apparaat voortvarend opgepakt. De raad heeft deze omgevingsvisie daarna ook aangenomen.

Vooruitlopend op de besluitvorming is er o.a. in de commissievergadering Stadsontwikkeling en Beheer (SOB) ook gesproken over de uitgangspunten en de doorvertaling. Vooral de functiemenging op de bedrijventerreinen sprong er hier voor ons uit. De IVW heeft eerder zienswijzen ingediend op de conceptomgevingsvisie. Daarna is er op de raadsvergadering bij de vaststelling van de omgevingsvisie ook nog ingesproken. Kern van de zienswijzen en het inspreken is dat we als IVW wensen dat er ruimte blijft om te ondernemen voor de bedrijven in Weesp. Een aantal ondernemers heeft zich daarna bij het bestuur gemeld met vragen die als gemene deler hebben of alle ondernemers in Weesp voldoende zijn gehoord en of de IVW zich bij de zienswijze en het inspreken wel voldoende op de hoogte heeft gesteld van de wensen en meningen van de ondernemers.

Deze vragen zijn legitiem en stellen ons voor de vraag of we er het maximale aan hebben gedaan om uw mening en uw wensen op te halen. Ook stelt het ons voor de vraag of we voldoende zichtbaar en bereikbaar zijn als bestuur. Hier hebben we binnen het bestuur - en ook met de ondernemers die de vragen stelden - over gesproken. De afdronk hiervan is dat we met de beste intentie en veel inspanningen hebben geprobeerd de ondernemers te betrekken bij de kansenkaart en de omgevingsvisie. Maar het kan beter: deze les nemen we mee!

Als bestuur zijn we blij om u een aspirant-bestuurslid te kunnen voorstellen! Mario van Dijkhuizen heeft aangegeven zich kandidaat te willen stellen als bestuurslid. Mario zal zich binnenkort aan u uitgebreider voorstellen. Daarnaast is er nog een tweede persoon die aangegeven heeft zich ook voor de IVW te willen gaan inzetten. Daarover later meer. Binnen het bestuur hebben we de taken meer verdeeld in feitelijk twee hoofdthema's, te weten: Belangenbehartiging, Verbinden en Organiseren. Hiermee verwachten we nog meer met de ondernemers in contact te kunnen komen!