Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Nieuwe ontsluitingsweg pas aan einde van het jaar gereed

De nieuwe ontsluitingsweg van Weesp die gaat aansluiten op de A1 komt niet aankomende zomer, maar pas aan het einde van het jaar gereed. Het is een streep door de rekening van met name ondernemend Weesp.

De Waterlinie. Zo gaat de nieuwe weg heten waarvan het zandlichaam momenteel zichtbaar is. Het betreft de weg die vanaf de Hogeweyselaan/Leeuwenveldseweg met een ferme bocht het meeste verkeer rond Weespersluis gaat leiden. 

Niet meer omrijden

Naar de Waterlinie wordt reikhalzend uitgekeken, met name door ondernemend Weesp en dan nog meer specifiek door de ondernemers op Bedrijventerrein Noord. Vanaf het moment dat de weg gebruikt kan worden, hoeven zij namelijk niet meer om te rijden.
De oplevering van de weg, die gekoppeld is aan de oplevering van de 840ste woning in Weespersluis, is al een paar keer doorgeschoven, maar vorig jaar werd met de nodige stelligheid bericht dat medio dit jaar de nieuwe route open zou zijn. Daar zag het ook naar uit, want het zandlichaam ligt er al enige tijd. Maar de stelligheid heeft plaatsgemaakt voor een nieuw uitstel.

Kink in de kabel

Er kwam namelijk een kink in de kabel: de gemeente houdt constant met de ontwikkelingsmaatschappij GEM (deze gelegenheidscombinatie legt Weespersluis aan) de vinger aan de pols en onlangs is gebleken dat ondanks alle onderzoeken de bodemgesteldheid in de polder veel slechter is dan werd aangenomen.
Pas in maart kan worden gestart met de aanleg van de zogeheten kunstwerken, zoals bruggen en onderdoorgangen. Wél kan al worden gestart met de aanleg van de brug die de aansluiting met de A1 mogelijk maakt omdat de stabiliteit van de grond daar wel voldoende is.