Afbeelding
Foto: G.J. Schulz

Amsterdam Impact
is nu ook in
Weesp actief

Amsterdam Impact is een initiatief van de gemeente om impact-ondernemerschap te stimuleren, bedrijven te ondersteunen en hun maatschappelijke rol te vergroten. Binnenkort wordt Weesp onderdeel van gemeente Amsterdam, en dat betekent dat Amsterdam Impact zich vanaf dan ook over stadsdeel Weesp zal ontfermen.

“Vanuit de gemeente werken wij aan maatschappelijke problemen. Het is daarom fijn om samen te werken met bedrijven die op hun eigen manier een maatschappelijke bijdrage willen leveren”, vertelt programmamanager van Amsterdam Impact Ellen Oetelmans. "Wij zien twee verschillende soorten bedrijven die zich bij ons melden, namelijk sociale en commerciële ondernemingen. Sociale ondernemingen hebben het oplossen van maatschappelijke problemen als hoofddoel en commerciële ondernemingen hebben in de eerste instantie een winstoogmerk, maar willen nu toch inclusief en duurzamer ondernemen. We zitten als een soort spin in het web in dit ecosysteem. Ons doel is een partnerschap met verschillende bedrijven onder het motto Samen sterk."

Om ondernemers te helpen met het vergroten van hun maatschappelijke rol heeft Amsterdam Impact twee programma's ontwikkeld. Het eerste heet ‘Boost je Buurt'. Dit is een programma om impact-ondernemerschap op buurtniveau te versterken. "We richten ons op ondernemers die aan de slag willen (of al zijn) met een inclusieve en/of duurzame buurt. Het gaat om startende ondernemers of al langer bestaande ondernemingen.”
De inschrijving voor ‘Boost je Buurt' eindigt op 25 februari. Van alle aanmeldingen worden uit elk stadsdeel of stadsgebied de vier beste impact-ondernemers geselecteerd die werken aan de maatschappelijke uitdagingen in de gemeente, waaronder stadsdeel Weesp. Tijdens de finale op 30 juni worden er daarnaast nog drie juryprijzen en drie publieksprijzen uitgereikt die bestaan uit een ontwikkelbudget van € 2.500,-, € 5.000,- en € 7.500,-.