Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

'Wat opFlevolaan gebeurt, is gewoon scheuren'

Er wordt te hard gereden op de Flevolaan. De straat wordt regelmatig gebruikt door weggebruikers om nog even extra op het gaspedaal te drukken en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Etienne Lieverst, eigenaar van het bedrijf Elektrawerken Nederland, is regelmatig ooggetuige van deze gevaarlijke situaties. Het bedrijf ligt precies aan de rand van de Flevolaan. “Om half 8 drinken wij altijd samen met collega’s een kop koffie voor ons pand. Wij zien dan vaak dat er door weggebruikers al in de bocht wordt ingehaald”, aldus Lieverst.
Lieverst geeft aan ergens best te kunnen begrijpen dat dit gegeven weggebruikers uitnodigt om misschien nog iets meer gas te geven. “Een beetje harder rijden kan ik best nog wel begrijpen. Alleen, wat hier gebeurt is ronduit scheuren en dat zorgt voor erg gevaarlijke situaties.”

Kinderdagverblijf Otje

Naast de bedrijfspanden is ook kinderdagverblijf Otje aan de Flevolaan gevestigd. “Je ziet soms dat ouders hun kinderen even twee tellen naast de auto zetten om snel wat uit de achterbak te halen, zoals bijvoorbeeld een buggy. Ik houd dan echt mijn hart vast. Die kinderen staan dan vlak naast de weg, er kan zo wat gebeuren. Het is wachten totdat er een keer iets misgaat”, aldus Lieverst.

Inhalen

Lieverst wil duidelijk maken dat hij echt geen klager is. "Mensen rijden ‘s ochtends ook vaak te hard omdat ze dan gewoonweg haast hebben. "Toen ik laatst zelf in de auto zat zag ik een brommer vlak langs een vrachtwagen racen om hem in te halen. Naast dat het de verkeersveiligheid in gevaar brengt is dit het ook gewoon persoonlijk niet waard, mocht er wat gebeuren.”
Onlangs is in het kader van verkeersoverlast een eerste zogenoemde Rent-A-Cop Verkeersactie gehouden. De actie is door de politie-eenheid van Amsterdam georganiseerd om de inwoners van de gemeente Weesp welkom te heten. Verkeersklachten kunnen via de Facebookpagina van de politie Weesp worden gemeld en dan gaat de politie hier op af. De melding moet heel duidelijk, inclusief locatie, worden beschreven.