Afbeelding
Foto:

Parkmanagement

Verleden week zaten we weer met elkaar om de tafel, team Parkmanagement. We begonnen met koffie en een tompoes, want een van de leden had de respectabele leeftijd van 72 jaar bereikt en dat was wel een ‘lang zal hij leven en hiep hiep hoera’ waard. Maar daarna was het tijd voor overleg.  

In 2005 kreeg Weesp het keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), in 2011 kreeg het de derde KVO-ster. Weesp was destijds een van de eerste gemeenten in Nederland die zo vergevorderd was.  

Al enkele jaren heeft Weesp geen KVO-certificaat meer. Het is tijdrovend en kostbaar om dit in stand te houden. Toch is en blijft Weesp via het parkmanagement bezig om de kwaliteit van bedrijventerreinen te verbeteren. Schoon, heel en veilig, is het devies, maar dan zonder certificaat. Denk aan het beheer en onderhoud van openbare ruimte, collectieve beveiliging en gezamenlijke inkoop zoals afvalverzameling. 

Nu denkt u wellicht dat ten aanzien van deze zaken nog wel wat te verbeteren is in Weesp en dat klopt. Enkele wegen in Noord zijn verzakt en het hemelwater wordt niet overal goed afgevoerd. Er is weinig groen op de terreinen en/of niet altijd goed onderhouden. Er is (buiten de coronaperiode) te weinig parkeerplek en de industrieterreinen zijn niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook is gezamenlijke afvalverwerking nog geen feit. Qua veiligheid mogen we niet mopperen: er is relatief weinig overlast, vandalisme en inbraak. Maar we hopen hier dit jaar meer inzicht in te krijgen, want er is sinds kort een wijkagent aangesteld. 

Als ondernemer en/of pandeigenaar heb je de taak om te zorgen dat je bedrijf een (brand)veilig onderkomen biedt aan medewerkers en gasten. Twee keer per jaar vindt er een schouw plaats en worden ondernemers aangesproken die hun zaakjes niet (helemaal) op orde hebben. Zaken als losse stoeptegels, een vernield bankje, een kapotte lantaarnpaal, schade aan het groen, maar ook overlast van zwerfvuil, water of parkeren worden online gemeld bij de gemeente Amsterdam via het registratiesysteem SIA. Zij nemen meldingen direct in behandeling. 

Team Parkmanagement zal zich dit jaar meer laten zien en horen. Maar wij horen ook graag van u. Heeft u een vraag, verzoek, klacht of signaleert u overlast, doe niet niets, maar laat het ons weten.  

Kijk voor alle informatie en meldingen op de IVW website: www.kvoweesp.nl of www.ivw-weesp.nl/kvoweesp.nl.