Afbeelding
Foto: Gebruiker

Nieuwe samenstelling, nieuwe uitdagingen

Als nieuwe voorzitter van de IVW mag ik mijn eerste column schrijven. Op donderdag 3 maart was er eindelijk weer gelegenheid om een fysieke ALV te houden, welke door de ondernemers goed is bezocht. Doel van de ingelaste ledenvergadering was om 3 aspirant leden voor te stellen, Bouke Albrecht, Cees van Vliet en ondergetekende. Wij zijn allen gekozen tot nieuwe bestuursleden. Door deze uitbreiding bestaat het bestuur nu uit 9 personen die tezamen een uitgebreid netwerk en veel kennis van ondernemend Weesp hebben.
Met de overgang naar Amsterdam zal de communicatie tussen de ondernemers en de gemeente veranderen. Tot nu toe was het stadhuis en de raad dichtbij en benaderbaar. Straks zullen we meer van onze tijd en energie moeten gaan stoppen in het onderhouden van ons goede netwerk binnen de gemeente en de ondernemersorganisaties binnen Amsterdam. Nieuw bestuurslid Boude Albrecht en ik gaan deze uitdaging graag aan.

In de afgelopen maand hebben wij veel tijd gestoken in het onderzoek wat door de gemeente uitgevoerd is omtrent functiemenging op Bedrijventerrein Noord. Met name de invulling van deze functiemenging had binnen de Structuurvisie 2050 nog wat “open eindjes” die op het laatst besproken zouden worden in een van de laatste raadsvergaderingen. De IVW heeft daarom alle ondernemers op Noord benaderd middels brief en email om zoveel mogelijk informatie op te halen over de toekomstige behoeftes en gewenste ontwikkelingsmogelijkheden. Wij waren dan ook erg blij met de uitgebreide input van 114 respondenten.
Al deze informatie is ingebracht en wordt meegewogen in de toekomstige uitvoering van de structuurvisie. Het is dan ook van grote waarde dat gemeente ziet dat de bedrijven op deze manier goed vertegenwoordigd zijn en van zich laten horen.

Dat laatste punt wordt dan ook een aandachtspunt voor de toekomst. Alleen als wij goed georganiseerd blijven als ondernemers van Weesp, kunnen wij een aanspraak maken op een plek aan de bestuurstafel in Amsterdam. Met de komst van een nieuwe raad en een nieuwe bestuurscommissie voor Weesp, geeft dat voor een ieder nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen. Ik zie dit als een belangrijke taak in mijn rol als voorzitter.
Vanuit de IVW houden wij u de komende maanden zoveel mogelijk op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Wij nodigen alle ondernemers van harte uit om vragen en behoefte op het gebied van toekomstige ontwikkelingen met de IVW te delen, zodat wij de ondernemersbelangen nog beter kunnen vertegenwoordigen. Verder hoop ik u te zien op een van onze bijeenkomsten zodat wij nader kunnen kennismaken.

Mario van Dijkhuizen

Voorzitter IVW