Afbeelding
Foto: Brian Elings

Eerst vakantie, dan aan de slag

In de huidige krappe arbeidsmarkt is voor veel bedrijven de uitdaging steeds groter om nieuw talent aan te trekken en te behouden. Bij Solarclarity - één van de grondleggers van de Nederlandse solarmarkt - hebben ze daar een oplossing op gevonden. Je krijgt eerst een vakantie van Solarclarity, zonder nog maar enig uur te hebben gewerkt.

De organisatie hoopt hiermee een concrete aanleiding te creëren voor talent om te solliciteren, want met de energietransitie in volle gang, is nieuw personeel zeer welkom. De pilot van het bedrijf startte op woensdag 2 maart. Het bedrijf start de pilot met 3 vacatures waarbij de gelukkigen eerst mogen genieten van een week vakantie samen met een dierbare. 

Solarclarity behoort tot één van de 250 snelst groeiende bedrijven in ons land en zoekt continu naar nieuw talent.Het bedrijf verwacht met de actie op snellere wijze de openstaande vacatures in te vullen, waarbij de zon eencentrale rol speelt. Want je gaat niet alleen werken in de solarmarkt, maar je start je nieuwe uitdaging vol energiedoor eerst even op te laden in de zon.

Ook Cees van Vliet neemt de microfoon als nieuw bestuurslid.
Bouke Albrecht en Mario van Dijkhuizen stellen zich voor aan de leden.