Afbeelding
Foto: Brian Elings

Fitness Center Weesp biedt bijzondere hersteltrainingen aan

Fitness Center Weesp (FCW) heeft zich sinds november als gym helemaal gesetteld en heeft inmiddels een aantal bijzondere interestgebieden aangeboord. Zo is FCW ook gespecialiseerd in het bieden van het zgn. Tertiaire Hersteltraject.

"Dat ontstaat doorgaans na een specialistisch medisch traject en betreft hersteltrainingen. Immers, vaak dan begint het proces van (volledig) herstel", vertelt de man achter FCW Gaby Lovers. "Zo bedient FCW inmiddels mensen die met bijvoorbeeld long COVID kampen. Maar ook mensen die uit een operatie komen en weer ‘op krachten’ moeten komen. De gym biedt dan de omgeving om te kunnen trainen onder specialistische begeleiding. Het is een mooie en dankbare combinatie."

Juiste expertise

FCW biedt een aantrekkelijke sportieve omgeving met een dito staf met de juiste expertise om iedere sporter op zijn/haar wenken te kunnen bedienen. Ook bijzonder is dat FCW haar leden heeft gesegmenteerd zodat een ieder ‘krijgt’ wat bij hem/haar past. "Zo is Ladies Only gestart om dames die het betreden van de gym letterlijk als drempel zien ook lekker te kunnen laten trainen onder begeleiding van vrouwelijke trainers."
Verder is het aantal groepslessen uitgebreid met circuittrainingen, BBB (benen, billen, buik) en HIIT (high intensity interval training). Ook wordt er weer regulier ge(kick)bokst en verder staat een aantal bijzondere evenementen op stapel zoals ‘Train like a Marine’ en ‘Battle of the Fittest’.

Onderscheidend

Het zogeheten Tertiaire Hersteltraject is ook een specialisme waarmee FCW zich onderscheidt. "De hersteltrainingen zijn geheel gebaseerd op het samenwerken van het gehele lichaam. Dus niet alleen een gewricht of spier. Daar ligt het onderscheidende karakter vwb behandeling en resultaat. Ook de tijd die het vergt om te herstellen is relatief kort."

Bedrijfsfitness

Tot slot: FCW biedt ook bedrijfsfitness aan. Lovers zegt daarover: "Het is een goede zaak als werkgevers dit als secundaire arbeidsvoorwaarde aan hun medewerkers aanbieden. Los van het gebaar is elke werkgever gebaat bij fitte en gemotiveerde medewerkers. Er is nu een aantal leden dat op (gedeelde) kosten van de werkgever bij ons sport. FCW zou de lokale werkgevers graag willen faciliteren in deze. Werkgevers zijn van harte welkom om eenns langs te komen en de mogelijkheid te verkennen voor hun mensen en natuurlijk voor hun zelf."

FCW is gevestigd aan de Amstellandlaan 80, 1382 CH Weesp, tel: 0294 411 325, Internet fitnesscenterweesp.nl.

Afbeelding