De Nijverheidslaan in de jaren zestig met rechts de garage van Mafait. Hier is nu Car Casting gevestigd.
De Nijverheidslaan in de jaren zestig met rechts de garage van Mafait. Hier is nu Car Casting gevestigd.

'Historie en glorie van Weesper ondernemers' in Ondernemerstheater

‘Historie en glorie van Weesper ondernemers.’ Dit is het thema van het Ondernemerstheater dat ondernemersvereniging IVW heeft georganiseerd voor donderdag 19 mei.

Het programma belooft een tour te worden door memory lane, maar natuurlijk worden ook heden en toekomst niet vergeten. In het eerste deel wordt door een Weesper die heel veel weet over de geschiedenis van het bedrijfsleven in Weesp de ontwikkeling van de Weesper handel en industrie door de laatste honderd jaar heen doorgenomen. Allicht komen daar Van Houten en andere bedrijven die Weesp kleur en inhoud hebben gegeven voorbij. Tevens wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van de bedrijventerreinen in Weesp.

Langer dan 75 jaar

Vervolgens bestaat de avond voor een belangrijk deel uit gesprekken op het podium met ondernemers die al langer dan 75 jaar in Weesp gevestigd zijn. Zij nemen ons mee in hun verhaal van het ontstaan en hun ondernemerschap tot nu toe. Wat is hun verbinding met Weesp, hoe hebben ze de ontwikkelingen die Weesp heeft doorgemaakt op zakelijk gebied ervaren en wat zijn hun verwachtingen over de toekomst nu Weesp een stadsgebied is van Amsterdam? Onder anderen Stef Pronk van Pronk Juweel en Robert en Ria Hagen van HAGEN Beton worden door André Verheul aan de tand gevoeld. Er komen nog meer ondernemers aan het woord, maar hun namen waren bij het ter perse gaan van dit B2B Magazine nog niet bekend.

Kansen en bedreigingen

In het laatste deel van de avond wordt aan tafel gepraat over de kansen en bedreigingen van ondernemen in Weesp nu Weesp onderdeel is van de gemeente Amsterdam.

Het Ondernemerstheater wordt gehouden bij ALLSAFE. Kijk voor meer informatie op pagina 19.