Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Gemeente Amsterdam wil u laten kennis-maken met elektrische auto

Dit jaar organiseert de gemeente Amsterdam in het voorjaar vier gratis proefritevenementen met een informatiemarkt voor ondernemers over de elektrische auto.

Op verschillende bedrijventerreinen in Amsterdam kunt u een proefrit maken. Er zijn ook experts aanwezig bij een informatiemarkt voor het beantwoorden van financiële, juridische en praktische vragen over de overstap op uitstootvrij vervoer en elektrisch laden. Daarnaast kunt u kosteloos advies krijgen over de aanschaf van elektrisch vervoer, welk type auto voor u geschikt is en van welke subsidies u gebruik kunt maken.

Netwerk Koffie Elektrisch

Dit wordt georganiseerd vanuit Koffie Elektrisch, een netwerk dat zich bezighoudt met elektrisch vervoer in Amsterdam. Wilt u op de hoogte gehouden worden van deze proefevenementen en andere evenementen omtrent elektrisch vervoer? Meld u zich dan aan voor de Koffie Elektrisch Mailinglist die te vinden is op de website van de gemeente Amsterdam en dan zoeken op 'Koffie Elektrisch'.

Amsterdam stimuleert het elektrisch rijden sinds jaren met subsidies voor onder andere zakelijk vervoer. Dit om de verduurzaming in de stad verder te versnellen. De inzet van de subsidieregeling is erop gericht de aanschafprijs van elektrische auto’s voor zakelijk rijders te verlagen. Daarnaast wordt de markt zo ook gestimuleerd, wat innovatie en prijsstelling verbetert.

De verleende aanvragen voor de subsidieregeling dragen bij aan de ambitie voor een zo veel mogelijke uitstootvrije stad in 2025 en de doelstellingen uit het Actieplan Schone Lucht.

Nieuwe subsidie voor e-trucks

In mei 2022 komt de landelijke subsidieregeling Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks (AanZET) beschikbaar. Deze subsidie kan via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) worden aangevraagd. Meer informatie hierover is te vinden op de Website RVO.