Afbeelding

Subsidie verduurzaming gevels Nijverheidslaan

Heeft u een bedrijfspand op het bedrijventerrein aan de Nijverheidslaan? En heeft u plannen om de gevel of uw voorterrein te verduurzamen, te verbeteren of te renoveren? Dan komt u misschien in aanmerking voor een bijdrage. 

Doel

Met het opzetten van deze subsidieregeling voor gevelrenovatie wil de gemeente verduurzaming en het opknappen van eigen gronden op het bedrijventerrein aan de Nijverheidslaan stimuleren. Hierbij wordt gestreefd naar een goede en zichtbare verbetering en verduurzaming van de bouwkundige staat van de panden, de inzet van energiebesparende maatregelen en de verfraaiing van het aanzicht van bedrijfspanden aan de Nijverheidslaan door het gebruik van duurzame en hergebruikte materialen. Een gezond bedrijventerrein met een goede uitstraling is altijd van groot economisch belang.

Eigenaren van een bedrijfspand aan de Nijverheidslaan kunnen subsidie aanvragen. Eigenaren mogen ook een derde partij toestemming verlenen om namens hen een aanvraag in te dienen.

U kunt subsidie aanvragen voor:
Zichtbare ingrepen waardoor het aanzicht van uw pand en terrein vanaf de openbare weg verbetert. U kunt hierbij denken aan: het gebruik van duurzaam en hergebruikt materiaal, het treffen van energiebesparende maatregelen voor de gevel, verfraaien van de entree, oprit en parkeervoorzieningen of de aanleg of verbetering en vergroening van uw tuin. Maar ook andere maatregelen zijn denkbaar. Enkel een vergroting van de bedrijfsoppervlakte komt niet in aanmerking voor deze subsidie. Regulier en achterstallig onderhoud zoals verven ook niet. Het gaat alleen om specifieke investeringen in bedrijfspanden aan de Nijverheidslaan.

Dit zijn de voorwaarden:

- De ge­plan­de werk­zaam­he­den moe­ten in 2022 wor­den af­ge­rond.
- De sub­si­die­bij­dra­ge is maxi­maal 25% van de to­ta­le in­ves­te­ring.
- De sub­si­die­bij­dra­ge is mi­ni­maal € 2.500,- en maxi­maal € 15.000,-. Er kan per pand of ka­vel slechts één ­maal een be­roep wor­den ge­daan op deze sub­si­die­re­ge­ling.
- U bent nog niet be­gon­nen met het uit­voe­ren van de werk­zaam­he­den.

Subsidiebedrag
U kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 15.000,- subsidie krijgen.

Zo vraagt u de subsidie aan:

1. Download het aanvraagformulier Subsidie Gevelrenovatie voor Nijverheidslaan en de de-minimisverklaring.
2. Sla ze op uw computer op.
3. Vul het aanvraagformulier en de de-minimisverklaring volledig in en onderteken de de-minisverklaring.
4. Stuur het aanvraagformulier en de ondertekende de-minimisverklaring naar economie@amsterdam.nl. Het onderwerp van uw mail is 'aanvraag subsidieregeling Gevelrenovatie, <naam aanvrager>'.