Zoeken

De bestuurscommissie van het stadsgebied Weesp-Driemond moet er duidelijk nog even inkomen. Er is begonnen met twee vergaderingen waarbij het alleen ging om formaliteiten. Inmiddels is ook de derde achter de rug (die was op 26 april), maar daarvan was de agenda bij het ter perse gaan van dit magazine nog niet bekend. Voorzitter van de bestuurscommissie is Katinka Hilders (CDA) en in het dagelijks bestuur zitten verder Jan van der Does (GroenLinks) en Marten Snijder (VVD).

Ik weet niet hoe u het ervaart, maar nadat Weesp onderdeel is geworden van Amsterdam heb ik het gevoel dat iedereen binnen onze mooie Vechtstad alsook binnen Amsterdam aan het zoeken is naar de juiste vorm.
Bijvoorbeeld: Amsterdam heeft bijvoorbeeld een onlinepagina met de stadsdelen, maar daar staat Weesp niet bij. Strikt genomen klopt dat, want Weesp heet een stadsgebied te zijn, maar het is aan de andere kant toch ook een gemiste kans dat Weesp niet de aandacht gegeven is die het verdient. Ander voorbeeld: de digitale omgeving weesp.nl bestaat nog steeds, maar daar vind je nu alleen informatie over Amsterdam. Bij het kopje 'bedrijventerreinen' vind je nu van alles over bedrijventerreinen in Amsterdam, maar over die in Weesp staat geen letter. Dat voelt raar.

Het is te hopen dat dit zich allemaal snel zal zetten en dat de bestuurscommissie gaat doen wat het moet doen: de belangen van Weesp behartigen. Er ligt namelijk veel werk

Hans Peijs,
hoofdredacteur