Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

Zo gebeurt er weinig tot niets aan de Nijverheidslaan en zo hobbelt het bedrijventerrein in sneltreinvaart van het ene naar het andere nieuws. De afgelopen periode zijn er zomaar vijf ‘zaken’ geweest die de Nijverheidslaan in het nieuws brachten.

Bedrijventerrein Nijverheidslaan gaat op de schop, maar het is nog wel een jaartje wachten.

Car Casting Holland

Het is allemaal begonnen met Car Casting Holland dat onverwachts mocht blijven. Dat heeft tot gevolg gehad dat op de plek waar de Nijverheidslaan een bocht maakt nu definitief en vaak open en bloot prachtige auto’s en autobussen staan die worden ingezet voor films. Daarna was er de procedure rond het bouwplan Weesperwerf, dat door de gemeenteraad werd afgeschoten. Naar verluidt laat de projectontwikkelaar het er niet bij zitten, maar in elk geval duurt het nog wel enige tijd voordat er iets gaat gebeuren met het braakliggende kavel. 

Liefjes

Vervolgens waren er de verwikkelingen rond kinderopvang Liefjes, dat de tent moet sluiten. Hoe dan ook levert dat weer een leegstaand gebouw op. Intussen wordt er driftig gebouwd aan het project Weesperpoort dat ergens halverwege dit jaar wordt opgeleverd. Nog iets vergeten? O ja, Stern Weesp, dat bij veel Weespers bekend is als ‘Volvo Mühl’ en jarenlang de toegangsport tot het bedrijventerrein markeerde, verhuisde naar de Hogeweyselaan. Nu staan er zowel links als rechts bij de entree van het gebouw geen opgepoetste bolides meer te lonken, maar is het oogverblindend leeg. De laatste tijd geldt: never a dull moment aan de Nijverheidslaan. En er komt nog meer.

Nota uitgangspunten

In de laatste vergadering van de gemeenteraad van Weesp op 10 maart stemde de raad in met de nota van uitgangspunten voor fase 2 van de vernieuwing van de openbare ruimte van bedrijventerrein Nijverheidslaan. Dit wil in gewone taal zeggen dat de boel wordt opgeknapt.
Belangrijke onderdelen zijn parkeerplaatsen, verbreding van de weg en de toeritten naar de bedrijven. "De nieuwe wegen moeten bestand zijn tegen intensief gebruik door zware vrachtwagens”, wordt een open deur ingetrapt in een toelichting van de gemeente. "We gebruiken nieuwe materialen en we richten de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk in voor de bedrijven. Onder de grond vervangen we de kabels en leidingen. Het regenwaterriool scheiden we van het afvalwaterriool.”
Er is nog wel wat geduld voor nodig. De uitgangspunten zijn nu vastgesteld, in het vierde kwartaal van dit jaar wordt het definitieve ontwerp vastgesteld en de bedoeling is dat in het eerste kwartaal volgend jaar de eerste schop de grond in gaat.

Afbeelding