Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Horecavergunningen aangepast aan Amsterdams Beleidskader

De afgegeven horecavergunningen in Weesp blijven voorlopig gehandhaafd, ook al valt Weesp momenteel onder de APV van Amsterdam. Conform de zogeheten ARHI-wetgeving (fusiewetgeving) blijven afgegeven vergunningen in stand totdat het nieuwe stedelijk Beleidskader wordt toegepast en daar wordt momenteel aan gewerkt. Vanaf dat moment kunnen de regimes in heel Amsterdam inclusief Weesp gelijk worden getrokken. 

Elk stadsdeel heeft op dit moment eigen beleid voor horeca en terrassen. Het nieuwe beleidskader voor horeca en terrassen geldt voor de hele stad en ligt momenteel nog tot en met 11 mei ter inzage voor inspraak. Enkele belangrijke uitgangspunten zijn dat vooraf wordt beoordeeld wat de impact is van horeca op de omgeving, de regels voor horeca en terrassen gelden voor de hele stad en er is ruimte voor nieuwe trends en ontwikkelingen in de horeca. Met dat laatste wordt onder andere gedoeld op de wens van horecaondernemers om al vanaf 6 uur in de ochtend ontbijt te kunnen reserveren.

Onderverdeling

Voor de sluitingstijden van horeca heeft de gemeente een onderverdeling gemaakt in het type horeca. Lichte horeca mag open van 06.00-22.00 uur van zondag tot en met donderdag en van 07.00 tot 01.00 uur op vrijdag en zaterdag, middelzware horeca van zondag tot en met donderdag van 07.00-01.00 uur en vrijdag en zaterdag van 07.00-03.00 uur, voor zware horeca gelden openingstijden van 09.00-03.00 uur van zondag tot en met donderdag en op vrijdag en zaterdag van 09.00-04.00 uur en dan zijn er ook nog de varianten zware horeca (uitgaan) waarvoor openingstijden gelden van zondag tot en met donderdag van 9.00-04.00 uur en vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 05.00 uur en zware horeca fastfood, met openingstijden op donderdag tot en met zondag van 09.00-04.00 uur en vrijdag en zaterdag van 07.00 tot 01.00 uur.
De vraag die beantwoord moet worden is of het centrum van Weesp (hier zijn de meeste horecagelegenheden gevestigd) een gebied is waar wonen of werken dominant is.