Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Bestuurscommissie raadpleegt IVW

De bestuurscommissie Weesp-Driemond komt ook langs bij ondernemersvereniging IVW om te inventariseren welke wensen er leven onder de ondernemers. Deze worden meegenomen in een programma-akkoord waar de bestuurscommissie momenteel aan werkt.

De bestuurscommissie is momenteel zoekende naar de juiste vorm. Op 26 april is een werkgroep geformeerd die werkt aan een commissiebreed programma-akkoord. Dat moet het kompas worden de komende vier jaar. 

Brede basis

De basis voor dit akkoord bestaat uit de Omgevingsvisie Weesp 2050, de veertien kernwaarden van Weesp en de zes kernwaarden van Driemond, de begroting voor Weesp voor dit jaar die op 10 december door de gemeenteraad van Weesp is vastgesteld, het conceptgebiedsplan 2022 met een aantal focuspunten, de onderwerpen die zijn doorgenomen met een aantal onderhandelaars namens de nieuwe gemeenteraad in Amsterdam en een lijst met bevoegdheden en punten waar de bestuurscommissie in elk geval een visie over moet hebben. 

Draagvlak

Hierbij wordt gestreefd naar een breed draagvlak van de bevolking. Bewoners, de Dorpsraad Driemond, de twee buurtkamers, Weesp Marketing, Weesp Centraal, ondernemersvereniging IVW en maatschappelijke organisaties wordt gevraagd voor input en draagvlak. 

Stappenplan

Er is een ambitieus stappenplan. Dinsdag 24 mei moet er een basisdocument zijn, waarna de weg wordt ingeslagen om er dinsdag 5 juli een klap op te geven. De eerste stap is nu dat de partijen in Weesp die ertoe doen wordt gevraagd te ‘participeren'. Daarvoor komen drie avonden die worden gehouden in Driemond, Hogewey en Aetsveld. Waarom juist deze drie locaties is niet helder, maar in elk geval ontbreekt het de bestuurscommissie aan tijd om alle buurten te bezoeken. De bestuurscommissie wil namelijk hoe dan ook voor de zomer leveren.