Programma

De bestuurscommissie Weesp-Driemond is zich momenteel aan het uitvinden. Momenteel wordt er gewerkt aan een zogenoemd programma-akkoord dat door de voltallige elfkoppige commissie wordt ondersteund. Voor partijpolitiek is immers geen plek in de commissie: het belang van Weesp staat bij iedereen voorop.

Uitgangspunten zijn onder andere de Omgevingsvisie Weesp 2050, de begroting van de gemeente Weesp voor dit jaar die op 10 december is vastgesteld en de veertien kernwaarden van Weesp en zes van Driemond. Dat is geen nieuws. Wel nieuws is dat het de bedoeling is dat het programma-akkoord wordt 'gedragen' door de bevolking. De commissie gaat daarvoor overleggen met allerlei instituties en belangengroeperingen, waaronder de IVW, de Weesper detaillistenorganisatie en de horecaondernemers. Dat moet uiteindelijk leiden tot een akkoord dat op 3 juli wordt gepresenteerd en dan is dat het kompas waar de bestuurscommissie op vaart.

De IVW kan dus haar zegje doen en reken maar dat ze dat gaat doen. Het is namelijk van het grootste belang dat de belangen van de ondernemers in Weesp worden behartigd, want ook de ondernemers maken Weesp tot wat Weesp is. Dat de Weesper ondernemers het ondernemersklimaat waarderen met een magere 6,4 (zie pagina 5) moet daarbij te denken geven. Er is blijkbaar werk aan de winkel, want hoewel voldoende, moet dat echt hoger.

Hans Peijs
Hoofdredacteur