Afbeelding
Foto: Brian Elings

Aan alle aanwezigen van het Ondernemerstheater: dank voor jullie aanwezigheid en bijdrage om deze avond tot een succes te maken! De reacties waren fantastisch, van “beste bijeenkomst tot nu toe” en “ wat goed georganiseerd op deze mooie locatie”.

De prachtige studio van ALLSafe op de 4e etage biedt zitruimte aan ca 140 mensen, en bijna alle stoelen waren bezet met leden en niet-leden van de IVW. Deze opkomst en enthousiasme geeft ons als bestuur wederom de bevestiging dat er behoefte is aan een goede belangenbehartiging van de ondernemers richting de gemeente.

Een belangrijke doelstelling van de bedrijvenvereniging is om de samenwerking met de ondernemers te intensiveren. Dit is tijdens deze avond uitgesproken en ook door de nieuwe bestuurders van Weesp onderschreven. De IVW vertegenwoordigt het belang van de ondernemers onderling en richting de gemeente. Het is voor het functioneren van de IVW dan ook essentieel te weten wat er speelt en waar behoefte aan ondersteuning, advies of actie ligt. Volgens ondernemer Marc Smit moet het gedaan zijn met reactief handelen van ondernemers. De ondernemer mag zich meer bewust zijn van de omgeving waar ze gevestigd zijn en signaleren waar een behoefte, vraag en of (mogelijk) probleem zich voordoet wat inmenging of handelen van de gemeente vereist.

Door op voorhand te komen tot het formuleren van een plan of oplossing en dit met de Weesper bestuurders te bespreken, kunnen ondernemers meer invloed uitoefenen op zaken die zijn vastgelegd in de samenwerkingsagenda en de omgevingsvisie 2050. Het belangrijkste aspect voor ondernemers is dat er ruimte moet blijven om te ondernemen in Weesp. Er zijn serieuze zorgen over de aanslagen die worden gepleegd op de bedrijventerreinen. Zoals de beoogde woningbouw op de Nijverheidslaan, dat op het laatste moment door de raad is weggestemd en de toekomstige woningbouw op de Amstellandlaan met de daarbij behorende intensivering van verkeer.

Het voorstel van Marc om eens in de zoveel tijd met elkaar om de tafel te gaan als een brainstorm-inventarisatie sessie vond bijval bij de IVW, de ondernemers en de nieuwe bestuurders van Weesp. Een goed idee dat verder wordt ontwikkeld in samenwerking met de bestuurscommissie.

Wilt u als ondernemer hierop invloed uitoefenen, meepraten, en een sparringpartner voor de IVW zijn, word dan lid!
www.ivw-weesp.nl/lid-worden