Afbeelding
Foto:

Ristorante Selene krijgt nieuwe, maar
vertrouwde eigenaren

Traditioneel Italiaans restaurant Selene is al ruim veertig jaar een begrip in Weesp. Onlangs gaf eigenaar Jeff Kors het stokje door aan Florent en Qendrim Zeqiri. Vertrouwde gezichten, want de broers werken er allebei al lange tijd: de een als kok en de ander als bedrijfsleider. 

Ristorante Selene bestaat al veertig jaar en behoort tot de oudste restaurants van Weesp. Jeff nam het restaurant zo’n tien jaar geleden over en werd toen de derde eigenaar. In die periode ging het wat minder goed met Selene, maar nadat de Weespers het restaurant herontdekten heeft het altijd goed gelopen.

Het concept is al die jaren ongewijzigd gebleven: het begon als traditioneel Italiaans restaurant - dat is het nog steeds en zal ook in de toekomst zo blijven. Ristorante Selene heeft al zeker twintig jaar een bezorgservice en loopt daarmee voor op veel restaurants die daar pas later mee begonnen. “Dat heeft ons zeker in de coronatijd erg geholpen, omdat veel mensen de bezorgservice van Selene al kenden”, vertelt Jeff. Het is het restaurant daarom goed gelukt om door die “toch wel zware” periode heen te komen. “Zelfs in coronatijd konden we op de steun van onze gasten rekenen, dat was wel heel fijn.”  

Jeff wordt binnenkort 60 en besloot dat het tijd werd voor een wat rustiger leven. Hij wilde wel graag blijven werken in het restaurant, maar niet meer de vele uren die hij gewend was. Hij wist toen al dat de broers Zeqiri de zaak graag wilden overnemen. “We zijn het toen maar gewoon gaan regelen”, legt Jeff uit over de overname. 

De nieuwe eigenaren hebben veel ideeën. Allereerst zullen ze de openingstijden veranderen. Het ‘nieuwe’ Selene zal voortaan ook op maandag open zijn. Ook willen de jongens lunch gaan serveren, dus zijn gasten ook al ‘s middags welkom. Florent wil ook iets met thema-avonden gaan doen, maar benadrukt dat hij het belangrijk vindt om bij gasten aan te voelen waar zij geïnteresseerd in zijn. Hij denkt bijvoorbeeld aan een speciale risottoavond.