Loket

We zijn sinds 24 maart onderdeel van de gemeente Amsterdam en net als Weesp had, heeft Amsterdam een, zoals dat wordt genoemd, ondernemersloket. Daar moeten de ondernemers in Weesp het dus ook mee doen.
Nu zal niet iedere ondernemer hier elke dag op kijken dus hebben wij dat eens gedaan om erachter te komen wat Amsterdam zoal te bieden heeft. Het antwoord is veel, maar ook veel vaags. En de nodige nieuwe termen. Zoals deze onder het kopje 'Boost je buurt': 'Welke Amsterdamse impact ondernemer verdient volgens u een ontwikkelbudget?' Huh? Impact ondernemer? Is best vaag.

Deze uitspraak vonden we er ook: 'Ik zou graag in de toekomst zien dat biz’en intern en onderling meer verbonden zijn en dat we vanaf het begin mee worden genomen in de beleidsvorming.' Een biz blijkt te staan voor bedrijveninvesteringszone, maar dan weet je nog niks. En de kop boven dit artikel 'Eerste biz pré-Stadsgesprek komt eraan', prikkelt ook niet erg. Maar zo worden er haast dagelijks berichten gepubliceerd over activiteiten of bijeenkomsten (die worden meetings genoemd) waar ondernemers in Amsterdam mogelijk iets aan hebben. Nu kunnen we niet van u verwachten dat u met uw ongetwijfeld drukke agenda tijd hebt om dit allemaal te volgen. Dat doen wij voor u. Als er echt iets is waar u iets aan kunt hebben dan melden wij dat in de kolommen in dit blad. En de IVW bewaakt de grote lijnen. Daar mag u op vertrouwen.

Hans Peijs,
hoofdredacteur