Goede ontwikkelingen, mooie vooruitzichten

Sinds de fusie met Amsterdam lijkt het of bepaalde zaken in een stroomversnelling komen. Met name op het gebied van de samenwerking zijn wij als bestuur aangenaam verrast over de daadkracht die Amsterdam toont op het moment dat je ze aanspreekt op de onderwerpen die opgenomen zijn in de samenwerkingsagenda.

Een van de onderwerpen is duurzaamheid, en op dit dossier kunnen we melden dat er inhoudelijke stappen gezet zijn om de kaders vast te leggen waarbinnen wij de ondernemers in Weesp kunnen ondersteunen.

Verduurzamen is en blijft een complexe materie op het gebied van subsiedieregelingen, technische haalbaarheid en de te volgen procedures, maar met de partijen waar wij nu de gesprekken mee voeren, gaan er zeker passende mogelijkheden geboden worden voor eenieder die bij wil dragen aan de energietransitie.

Binnenkort informeren wij u over deze mogelijkheden en zullen wij ook een beroep doen op ondernemers en pandeigenaren om met ons mee te denken en samen te werken om deze energietransitie ook werkelijkheid te laten worden!
Eind van deze maand heeft de IVW haar eerste afspraak met het dagelijks bestuur van stadsgebied Weesp. Wij willen met het DB heldere afspraken maken over wat wij van elkaar kunnen verwachten in de toekomst. Zoals ook naar voren kwam tijden het Ondernemers Theater willen wij actief betrokken zijn bij de toekomstige ontwikkelingen voor ondernemend Weesp. Dit betekent dat de IVW meer dan ooit behoefte heeft aan ideeën en wensen van de ondernemers en wij willen u nogmaals oproepen om die met ons te delen. Zelf zijn wij nog zoekende welk kanaal of platform hiervoor het meest geschikt is, maar wellicht heeft u suggesties om dit mede vorm te geven?
Het Ondernemers Theater was een succes en werd enorm gewaardeerd door de aanwezigen. Op de site van de IVW staan de foto's van deze geweldige avond: www.ivw-weesp.nl/terugblik-ot2022.
En dan is het al weer bijna tijd voor de algemene ledenvergadering op 30 juni en wij kunnen u verklappen dat de locatie waar dit gehouden gaat worden ook weer tot de verbeelding zal spreken! Dus meld u vast aan via info@ivw-weesp.nl.
Zoals gebruikelijk is het eerste deel voor de leden, en daarna kunnen niet-leden aanschuiven om kennis te maken met de IVW en zijn leden.

Wij als bestuur hebben er zin in, we zien positieve ontwikkelingen met goede vooruitzichten die wij toegankelijk willen maken voor ondernemend Weesp-Driemond! Daarom vragen wij u, als IVW-lid, om collega-ondernemers enthousiast te maken om ook IVW-lid te worden, want samen kunnen we zorgen voor een gezond en duurzaam ondernemersklimaat.