Afbeelding
Foto: BRIAN ELINGS

IVW pakt door

Ondernemersvereniging IVW hield 30 juni op het zeilschip Sanne Sophia een ledenvergadering waarbij afscheid is genomen van de bestuursleden Ingrid Kikkert en Gerhard van Galen. Daar tegenover staat de komst van Norbert Masereeuw als nieuw bestuurslid. Verder is er tijdens de vaartocht vooral relaxed genetwerkt.

Er is de IVW alles aan gelegen dat de contacten met de bestuurscommissie van stadsgebied Weesp goed zijn en blijven. Daarom is afgesproken dat elke twee maanden met elkaar wordt overlegd over de lopende zaken. Dit vertelde IVW-voorzitter Mario van Dijkhuizen tijdens de algemene ledenvergadering.

Gemeente

Niet alleen de contacten met de bestuurscommissie zijn prima, maar ook die met de gemeente Amsterdam. Daaruit komt voort dat er de afgelopen periode bijvoorbeeld grote stappen zijn gezet op het hoofdstuk duurzaamheid. Momenteel wordt er gewerkt aan een kader voor ondernemers zodat zij op een gestructureerde manier, met ondersteuning van de IVW en externe deskundigen, kunnen werken aan verduurzaming van gebouwen en aan de energietransitie. Verder wordt er onder het kopje ‘ruimtelijke ordening’ gepraat over intensivering van de bedrijventerreinen.

Sterke positie IVW

Dat hierbij een sterke positie van de IVW wenselijk is, staat buiten kijf. Van Dijkhuizen zegt hierover: “Wij zijn van mening dat een goed georganiseerde bedrijvenvereniging van groot belang zal zijn de komende jaren. Het feit dat Amsterdam aangeeft graag met organisaties in gesprek te gaan om resultaten te kunnen behalen, geeft voor ons aan dat er een duidelijke nut en noodzaak is om de IVW-Weesp te laten groeien in het aantal leden en om goed met de leden in gesprek te blijven om de belangen te behartigen, met name tijdens de huidige overgang naar Amsterdam.”

Afscheid

Tijdens de ledenvergadering werd vervolgens afscheid genomen van de bestuursleden Ingrid Kikkert en Gerhard van Dalen. Daarvoor in de plaats maakte Norbert Masereeuw zijn opwachting in het bestuur. Hij heeft de portefeuille Parkmanagement.

Na de ledenvergadering was het tijd voor netwerken. Daarbij is de IVW dank verschuldigd aan rederij Hollands Glorie dat voor de entourage op de Sanne Sophia zorgde, en Chido Streetfood dat zorgde voor de inwendige ondernemer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding