Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

'Industrieterreinen slimmer en intensiever gebruiken'

Het hoofdstuk 'Economie en werkgelegenheid' in het programma-akkoord van de bestuurscommissie stadsgebied Weesp is een mager hoofdstuk. Maar het is altijd beter dan niets.

Het programma-akkoord van de bestuurscommissie kan beschouwd worden als het wensenlijstje van Weesp aan het stadsbestuur van Amsterdam. In feite is het een voortzetting van de Omgevingsvisie Weesp 2050, want ook dat is een verzameling van wensen, verlangens en inzichten richting de toekomst. Het verschil is dat de Omgevingsvisie veel verder kijkt dan de vier jaar die de huidige bestuurscommissie aan de knoppen zit.

In het allereerste concept van het programma-akkoord stond geen letter over economie en werkgelegenheid, maar dat vond de commissie wel heel erg mager. Daarom is er in allerijl een hoofdstuk toegevoegd met vooral platgetreden paden.
Dat begint bij de eerste regel: 'Om de (industriƫle) bedrijven in Weesp de ruimte te geven die ze nodig hebben en daarmee de werkgelegenheid in Weesp te behouden, dient de ruimte op de bestaande industrieterreinen intensiever en slimmer gebruikt te worden. Dit kan door herinrichting en bijvoorbeeld meer in de hoogte te bouwen.'
Andere punten zijn:
- Er wordt voor gezorgd dat bedrijvenvereniging IVW en andere ondernemers actief betrokken blijven.
- De bestuurscommissie zet in op een goede bereikbaarheid van bedrijven binnen het stadsgebied en goede kwaliteit infrastructuur op de bedrijventerreinen door toe te zien op het wegwerken van achterstallig onderhoud en de tijdige realisatie van de ontsluitingsweg richting de A110.
- In de binnenstad dient voldoende ruimte gewaarborgd te worden in samenwerking met het team Centrummanagement. Voor de detailhandel in Weespersluis en aan de Hogeweyselaan dienen mogelijkheden te worden gecreƫerd, zoals in de omgevingsvisie genoemd.
- Functiemenging op de bedrijventerreinen is in de raad van Amsterdam uitgesloten in het belang van een vitaal ondernemingsklimaat.