Vinger aan de pols

Het programma-akkoord dat de bestuurscommissie van stadsgebied Weesp heeft gesloten, ademt ambitie en vooral veel affiniteit met groene en duurzame onderwerpen uit. De ondernemers komen er best bekaaid af. Het allerlaatste hoofdstuk is gewijd aan economie en werkgelegenheid en lijkt een beetje in de haast bij elkaar gescharreld. Omdat de gemeenteraad van Weesp niet wil dat er een nieuw bedrijventerrein langs de A1 komt, moet er nu ruimte worden gevonden op de bedrijventerreinen zelf. Hoogbouw en herinrichting zijn de sleutelwoorden, maar daar wordt verder geen inhoud aan gegeven.

Wel mooi is dat de bestuurscommissie inzet op het wegwerken van achterstallig onderhoud aan de wegen op de bedrijventerreinen en dat ze ook toeziet dat de nieuwe aansluiting op de A1 op tijd klaar is. Het staat er niet in, maar op tijd is eind dit jaar.

Alles bij elkaar is helder dat ondernemersvereniging IVW de komende tijd alle zeilen moet bijzetten om op te komen voor de belangen van ondernemend Weesp. Dat is per definitie haar taak, maar in de huidige tijd waarin Weesp onderdeel van Amsterdam is, wordt het belang steeds duidelijker. Vinger aan de pols, dat is het devies. Gelukkig heeft de IVW, dat een goeddeels nieuw bestuur heeft, dat zelf heel goed door.

Hans Peijs,
hoofdredacteur