Elk onderwerp krijgt de aandacht die het verdient

Tijdens de goedbezochte ALV heeft het bestuur toegelicht dat zij met vijf portefeuilles gaan werken: Verduurzamen, Ruimtelijke Ordening, Mobiliteit, Scholen en Arbeid en Parkmanagement. Elke portefeuille staat direct onder beheer van een van de bestuursleden.

Hiermee willen wij ervoor zorgen dat elk onderwerp de aandacht krijgt die nodig is om tot concrete stappen te komen. Daarnaast zijn dit de belangrijkste thema’s waarmee wij de samenwerking met het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie stadsgebied Weesp op een structurele basis kunnen uitvoeren.

Op 29 juni was onze eerste bijeenkomst met het DB en er is over en weer aangegeven wat we van elkaar kunnen verwachten. Vanuit IVW hebben wij duidelijk aangegeven dat we proactief met DB in gesprek willen blijven om de de afspraken uit de samenwerkingsagenda te realiseren. Het overleg met DB zal in ieder geval elke 2 maanden gaan plaatsvinden.

Verduurzamen

Op het gebied van verduurzamen hebben we vorige week een onlinebijeenkomst gehad die door de gemeente Amsterdam voorgezeten werd. Hierin werden onder andere de mogelijkheden voor de HERP-subsidies en de subsidies op ledverlichting toegelicht. Mochten ondernemers zich nog willen aanmelden hiervoor, wees dan snel, want de subsidiepot raakt eens leeg. 

Daarnaast wordt er gewerkt aan een omvangrijk programma om de energietransitie voor bedrijventerreinen mogelijk te maken. Ook hiervoor zijn ondernemers en pandeigenaren nog steeds welkom om zich aan te melden: hoe groter het collectief van stroomopwekkers en -verbruikers, des te groter is de kans op succes. 

Goed georganiseerde IVW

We hebben het al eerder geschreven, een goed georganiseerde bedrijvenvereniging is van belang. Vanuit het bestuur zijn wij dan ook actief in het benaderen en spreken van ondernemers. Dat werpt zijn vruchten af want in de afgelopen periode mochten wij Gizmo Retail, Klimaatconcept, Jim's Gym en The Smart Products Company als nieuw lid verwelkomen!
We willen er graag meer verwelkomen, dus als je nog een collega-ondernemer kent die geen lid is maar wel interesse heeft, laat het ons weten via info@ivw-weesp.nl. We zullen dan een persoonlijk gesprek aangaan om nut en noodzaak toe te lichten en te horen wat de behoeftes en wensen zijn.

Namens het gehele bestuur wensen wij jullie een fijne zomervakantie en we zien jullie graag weer in september voor een bijzondere netwerkborrel.